Festivalul MultiArt pentru deținuți la Nottara

0
895 vizualizari
views

Deschiderea oficială a Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi a avut loc luni, 26 noiembrie 2012, în Club A – Bucureşti. La eveniment au participat reprezentanţi ai societăţii civile, ai instituţiilor de învăţământ, ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Programul a cuprins vizionarea a trei filme documentare realizate în România, Austria şi Polonia despre viaţa în penitenciare şi un spectacol de muzică şi dans prezentat de persoanele private de libertate din custodia Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova. La finalul serii, Florin Chilian a susţinut un concert live, ocazie cu care şi-a manifestat aprecierea faţă de evenimentul realizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor în parteneriat cu Teatrul Nottara, Club A, Asociaţia Macaia, Liceul de Artă Craiova, Înfrăţirea Sfânta Xenia – Salonic şi Serviciul Umanitar pentru Penitenciare.

Astăzi, 27 noiembrie 2012, la ora 18.00, la Teatrul Nottara din Bucureşti, va avea loc deschiderea Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi în cadrul căruia persoanele private de libertate din Penitenciarul Oradea, Gherla şi Arad vor fi actori în piesele de teatru „Dinţi” – de Matei Vişneic, „Mă numesc Fernando Pessoua” – de Fernando Pessoua şi „În rolul victimei” de Vladimir şi Oleg Presniakov.

Miercuri, 28 noiembrie 2012, Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi va continua cu piesele realizate în cadrul Penitenciarului Codlea („D-ale Caragialelui” – de I. L. Caragiale), Penitenciarului Craiova („Un singur om” – adaptare text Oleg Bogaev) şi Penitenciarului Bucureşti Rahova („Zbor deasupra unui cuib de cuci” – de Ken Kesey). Intrarea la spectacolele din cadrul festivalului este liberă.

Festivalul MultiArt pentru Deţinuţi este un eveniment unic în spaţiul european şi reprezintă o invitaţie de parteneriat adresată întregii societăţi româneşti, pentru rezolvarea problemelor de reintegrare cu care se confruntă persoanele condamnate la pedepse privative de libertate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic