Fermierii din nou în stradă

0
949 vizualizari
views

Câțiva fermieri s-au adunat din nou în fața primăriei orașului, încă de la orele 13:00, când au avut o discuție cu primarul Cătălin Muntean și viceprimarul Urdea Virgil, legat de nemulțumirile acestora.

Primarul în funcție i-a invitat pe reprezentații fermierilor să participe la ședința de consiliu care urma să aibe loc la ora 16:00 în aceeași zi pentru a expune doleanțele întregului consiliu și pentru a găsi soluții, aflăm din spusele dl. Popa, reprezentantul fermierilor.

Pe scurt, fermierii cer terenuri pentru pășunat, într-o proporție echitabilă cu numărul de capete de ovine și bovine deținute de fiecare crescătorîn parte. Pe de altă parte, administrația spune că nu deține suficient teren, astfel că terenul va fi atribuit conform legii. Dacă înainte terenurile erau scoase la licitație, la acest moment legea spune că au prioritate asociațiile. Protestatarii au o asociație pentru bovine, dar nu au pentru ovine.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile, mai ales că subiectul este pe ordinea de zi înspre aprobare, iar consilierii locali sunt de acord, cert este faptul că, deși statul susține că ajută crescătorii de animale, totul se raportează la posibilitatea Unităților Administrativ Teritoriale de a oferi aceste terenuri. La Codlea cererea este mai mare decât oferta, respectiv se solicită 900 ha și există doar 300 ha.

Actualizare orele 17:30 – S-a aprobat punctul de pe ordinea de zi, cel legat de pășuni.

 

DSC_0002 (Copy) DSC_0010 (Copy)

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic