Expoziție dedicată momentului istoric 1821 și personalității lui Tudor Vladimirescu

0
576 vizualizari
views

Anul 1821 a rămas în sufletul și în mintea românilor prin ridicarea la luptă, cunoscută ca Revoluția sub conducerea lui Tudor Vladimirescu.

Pentru marcarea celor 200 de ani de la acest eveniment, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, împreună cu Casa Artelor Tradiționale „Nicolae Diaconu”, organizează în cadrul Muzeului Tradițiilor Codlene, o expoziție de pictură denumită „La trecutu-ți mare, mare viitor!”, titlu extras din celebra poezie a lui Mihai Eminescu, ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

Este vorba despre o expoziție internațională ce face parte dintr-un alt proiect gorjean denumit „Drumul lui Tudor”, care se regăsește în agenda marelui festival de arte vizuale GORJFEST 2021, aflat la cea de-a XXXII-a ediție.

Din expoziție fac parte picturi semnate de artiști din Republica Moldova, Israel și România, realizate cu scopul de a reda personalitatea lui Tudor Vladimirescu, așa cum aceasta a fost înțeleasă în cadrul mai multor comunități din țară și de peste hotare.

Vernisajul va avea loc marți 23.11.2021 de la ora 15:30, la etajul Muzeului Tradițiilor Codlene, din str. Lungă nr.113.

Perioada expoziției: 23.11.2021-10.12.2021

Intrarea este liberă și se va face cu respectarea tuturor prevederilor impuse de autorități pentru această perioadă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic