Experiență în Italia – Elevi ai Liceului Teoretic Ioan Pascu în cadrul proiectului Erasmus+ ”Ambassadors for Peace

0
1.922 vizualizari
views

În perioada 17-22 februarie 2019, o echipă formată din prof. Oana Lungu  și elevele Roxana Mihaela Olteanu, Andreea-Ioana Pripiș și Daria Ana Pop de la Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea, s-a deplasat în a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Ambassadors for Peace”, mobilitate destinată activităților de învățare/formare. Acțiunea a avut loc în orașul Catania, de pe insula Sicilia ce aparține Italiei. Aici s-au întâlnit elevi și cadre didactice din țările partenere din proiect:  România, Grecia, Italia, Franța, Finlanda și Croația.

Elevele noastre au fost găzduite în familii siciliene și au putut utiliza în mod frecvent limba engleză pentru a comunica cu elevii celorlalte țări. Liceul de Artă ,,Emilio Greco” din Catania a fost gazda numeroaselor activități și workshopuri în limba engleză, la care au participat elevii și profesorii invitați: prezentarea costumelor naționale specifice fiecărei țări participante, confecționarea acestora, participare în workshopuri în care elevii au creat anumite obiecte din lut, tamburine, au învățat un dans popular pe partenerii lor internaționali, au creat sloganuri legate de pace etc. În ultima zi, vineri, elevii au putut reprezenta părinților invitați tot ceea ce au învățat în timpul săptămânii, iar cadrele didactice din țările partenere au putut să își prezinte școala și activitățile pe care le-au desfășurat în proiect.

,,Să plec in Catania a fost ceva deosebit. Am dat de oameni minunați, calzi si deschiși, fără prejudecăți, care m-au primit in casa lor ca si când aș fi fost din familie. Am dat de un alt tip de climă care mi-a amintit de cât de dor imi e de vară, de alte obiceiuri, alte mâncăruri, altă limbă. Deși au fost atât de multe diferențe față de ceea ce trăiesc zi de zi, acest proiect m-a ajutat să mă deschid în fața provocărilor de acest tip și să îmi descopăr pasiuni și deprinderi noi. Am cunoscut persoane minunate pe care sper ca vreodata să le reîntâlnesc, am legat prietenii și am râs mult. O experiență de neuitat! ”  (Daria Ana Pop – clasa a XI-a)

 

,,Această experiență a avut un impact foarte mare asupra mea. Am învățat foarte multe lucruri și am cunoscut foarte multe persoane minunate.

De asemenea, am vizitat multe locuri noi si am descoperit o lume cu totul specială. O țară nouă cu multe lucruri pe care am putea să le învățam unii de la alții. Am descoperit că fiecare este special in felul lui și ca fiecare are dreptul la o părere . Profesorii ne-au ajutat să înțelegem mesajele pe care acest proiect încearcă sa le transmită. A fost o minunată aventură pe care aș repeta-o cu drag. Deja îmi este dor de oamenii de acolo care s-au dovedit a fi mult mai prietenoși și mai amabili decat mă așteptam. Am legat cu ei și cu ceilalți participanți ai proiectului niște prietenii care nu se vor rupe.

Cu ajutorul acestei experiențe, sper să pot să aduc o schimbare si la noi, deoarece avem multe de învățat în drumul nostru spre PACE”. (Andreea-Ioana Pripiș – clasa a VIII-a).

 

,,Mă bucur enorm că am avut șansa de a participa într-un astfel de proiect. Am învățat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă și cât de mult contează să comunici cu oamenii, nu să fii închis. A fost cea mai frumoasă experientă trăită de mine până la vârsta aceasta :să pot merge singură, într-o altă țară și să stau la niște oameni pe care nu îi cunoșteam, dar care m-au făcut să mă simt extraordinar acolo. (Roxana Mihaela Olteanu -clasa a VII-a)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic