Exercițiu militar de amploare desfășurat în România. Participă 15.000 de militari din 13 state

0
76 vizualizari
views

10.000 de militari români și din alte 13 state aliate participă la cel mai de amploare exercițiu militar desfășurat pe teritoriul țării noastre. Saber Guardian 23 are ca principal obiectiv antrenarea simultană a cât mai multor militari NATO, pentru a fi pregățiți să acționeze în orice moment. În timpul exercițiilor de amploare a avut loc și un incident șocant. O blindată Piranha 3 s-a scufundat la scurt timp după ce plecat de la mal.

Exercițiul multinațional Saber Guardian are loc în raionul de instruire Bordușani. Cuprinde acțiuni de trecere a Dunării cu unități de manevră, structuri aeriene, navale, dar și o expoziție de tehnică militară.

În timpul exercițiilor NATO a avut loc și un incident pe brațul Borcea al Dunării. O blindată Piranha 3 s-a scufundat în timp ce militarii încercau să traverseze fluviul.

Incidentul a avut loc în zona localității Burdușani, acolo unde se țin exercițiile, iar vehiculul militar, menit să circule și maritim sau fluvial, a fost luat apă la scurt timp după ce a pornit în misiune. Nu se știe dacă este vorba de o eroare a militarilor sau vreo defecțiune tehnică.

La Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu are loc și un exercițiu de evacuare medicală cu militari experți din peste 10 țări.

Exercițiul militar Saber Guardian a început încă din anul 2013 și vizează cooperarea și antrenarea în comun a statelor partenere NATO.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic