Eveniment de anvergură la Bunloc

0
847 vizualizari
views

Dupa o pauză de mai bine de şase ani, Braşovul găzduieşte din nou un eveniment gravitaţional de anvergură. Vă invităm în weekend-ul 10-12 Septembrie la Bunloc, pentru a da piept cu o grămadă de surprize plăcute, dar în primul rând cu un traseu fresh, realizat de la zero, şi cu un concurs pe care îl aşteptăm cu toţii de multă vreme!

Împrejurimile Braşovului au jucat dintotdeauna un rol esenţial în progresia mountainbiking-ului din România: primul concurs de coborâre a avut loc în Postăvarul în 1996, Bunlocul a găzduit timp de doi ani Campionatele Naţionale, iar Poiana Braşov a fost pe o perioadă de alţi 4 ani tabăra de bază pentru notoriul Surmont Mountainbike Festival şi pentru Balcaniada de Mountainbike din 2004. Misiunea noastră este a promova mountainbiking-ul pe plan local şi national, de nu uita de unde am plecat şi de a clădi pe acest fundament istoric, respectându-i pe cei ce au fost înainte, dar şi pe cei ce vor veni după. Astfel, planul nostru este de a da Braşovului locurile de dat pe care le merită, dezvoltându-le gradual. Bunlocul s-a dovedit a fi amplasamentul ideal pentru a ne pune în practică ideile, după ce ani de zile ne-am luptat cu morile de vânt pentru alte locaţii, mai de notorietate. Le mulţumim pe această cale factorilor de decizie care au dovedit deschidere şi respect pentru sportul nostru!

Atracţia principală a evenimentului este parcursul competiţional la care se lucrează în timp ce scriem aceste rânduri. Traseul îşi doreşte a fi cu o treaptă peste ce am cunoscut până acum pe plan local, iar creatorul său nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare: Kinda Geza este ultimul Campion Naţional de downhill şi unul dintre cei mai titraţi mountainbikeri şi snowboarderi din ţară. El va fi susţinut în eforturile sale de multiplul Campion Naţional Adrian Stoica, care va veni special la Braşov pentru a contribui la buna desfăşurare Playbike „On The Rocks”. Imagini ce vor vorbi singure despre evoluţia traseului se vor alătura în curând comunicatelor noastre despre eveniment.

Programul PlayBike „On The Rocks” este urmatorul:

Joi, 9 Septembrie – Antrenamente libere
Vineri, 10 Septembrie – Înscrieri şi antrenamente obligatorii
Sâmbătă, 11 Septembrie – Calificări, finală, dirtjumping-session, premiere şi afterparty
Duminică, 12 Septembrie – Zi de dat la liber pentru sesiuni foto şi de filmare

Concursul nostru aşteaptă participarea celor mai mulţi entuziaşti din România dar şi a unor musafiri de calibru din afara ţării. Participanţii vor fi împărţiţi, în funcţie de vârstă şi de echipament, în 4 categorii distincte: Elite, Juniori, Masters şi Hardtail.

PlayBike „On The Rocks” se desfăşoară pe muntele Bunloc, din imediata vecinătate a Braşovului, având baza la staţia de jos a telescaunului. Taxa de participare este 80 RON, la înscrierile efectuate prin internet, şi de 100 RON, pentru cele de la faţa locului, şi cuprinde acces nelimitat pe telescaun pentru zilele de vineri şi de sâmbătă.

Echipa PlayBike – On The Rocks are în vedere numeroase surprize pentru participanţi şi pentru public, iar ele vor fi făcute cunoscute pe măsura ce evenimentul se apropie. Informaţii referitoare la formularele de înscriere, la cazare şi la alte aspecte logistice urmează a fi făcute şi ele publice în curând. Ţineţi aproape!

Organizatorii evenimentului Playbike „On The Rocks” sunt persoane cu o experienţă de peste zece ani în alte desfăşurări de profil din România şi nu numai: Campioni Naţionali din diversele discipline ale mountainbiking-ului (cross country, downhill, four cross, dirtjumping, trial), sportivi de performanţă cu rezultate naţionale şi internaţionale, foşti membri ai Lotului Naţional de Mountainbike, foşti organizatori ai celor mai importante evenimente de mountainbike şi de festivaluri de sport alternativ/extrem din Romania. Headshaper-ul traseului, Kinda Geza, este cel mai bine clasat român la un Campionat Mondial de Mountainbike (locul 24 la four-cross, Lugano/Elvetia – 2003), dar şi ultimul Campion Naţional la Downhill şi artizanul câtorva dintre cele mai cunoscute trasee de downhill din România (Poiana Braşov, Sinaia, Miercurea Ciuc).

Pentru mai multe informatii referitoare la eveniment, urmăriţi constant www.playbike.ro, www.dirtbike.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic