Economia socială în satele româneşti

0
858 vizualizari
views

Fundația Soros vă invită joi, 18 aprilie 2013, ora 09:30, la Casa Mureșan (Str. Nicopole, nr.54, Brașov), la evenimentul „Economia socială în satele românești”, din cadrul proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România.

După trei ani în care am înființat 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 județe, printre care și județul Brașov, vrem să împărtășim cu dumneavoastră drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea socială a structurilor economice nou înființate și impactul pe care îl au asupra comunităților rurale în care au fost create.

Vă invităm să cunoașteți noua generație de antreprenori sociali din trei sate din județul Brașov: Sânpetru, Teliu și Dumbrăvița, care au dezvoltat activități economice în organizarea de evenimente, frizerie și împletire de coșuri, prin proiectul RURES. Alături de reprezentanți ai autorităților publice, ai mediului economic, mediului academic, ai organizațiilor nonguvernamentale și ai presei vom încerca să identificăm soluții la problemele pe care întreprinderile sociale le întâmpină.

Evenimentul face parte din campania de diseminare a rezultatelor proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România. Proiectul, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundația Soros, în parteneriat cu Fundația Pestalozzi și Fundația Civitas este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni! Proiectul și-a propus să dezvolte organizații și întreprinderi specifice economiei sociale în mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, factorii de decizie și furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale să se implice activ în îmbunătățirea condițiilor de viață ale grupurilor dezavantajate și dezvoltarea comunităților din care acestea fac parte.

Vă mulțumim anticipat pentru confirmarea participării la eveniment pe adresa claudiaiordache@soros.ro, sau la numărul de telefon 0762. 62. 42. 07, până luni, 15 aprilie.

Download INVITAȚIA OFICIALĂ.

Sursa: www.canbv.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic