Echipa medicală din Feldioara a avut de vaccinat 30 de persoane programate la aceeași oră

0
3.806 vizualizari
views

O eroare de programare a serviciului STS a adus pe capul echipei de vaccinare de la centrul din Feldioara aproximativ 30 de persoane pentru administrarea celei de a doua doze de vaccin, în aceeași zi, la aceeași oră. Pentru a gestiona situația de vineri, coordonatorul centrului, dr Ana Șestacova, avea două opțiuni: 

  1. Să solicite STS-ului reprogramarea celor 30 de persoane pe ore, astfel încât să nu se aglomereze singurul flux de vaccinare pe care îl are centrul.
  2. Să suplimenteze personalul pentru o scurtă perioadă de timp pentru a putea face față persoanelor sosite, în majoritate vârstnici.

Medicul coordonator  ales cea de a doua variantă și în mai puțin de 60 de minute, împreună cu echipa sa a vaccinat toate cele 30 de persoane venite la rapel, cât și cele 5 persoane programate în intervalul orar 8:00 – 9:00 pentru doza inițială. De doi colegi a avut nevoie suplimentar și de un număr de 10 scaune în plus.

Situația se va repeta și sâmbătă, dar și duminică. Faptul că oamenii nu au fost nevoiți să aștepte este meritul echipei, cum NU se întâmplă în alte localități din țară unde stau la rând zeci de minute bune cei programați. Modelul rezolvării acestei congestionări ridică o altă întrebare: Doar 5 persoane pe oră se pot vaccina? De ce nu 10 sau 20? Pentru că, în acest ritm de melc, România va continua să vaccineze ani buni.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic