Dumbrăvița – Gestul unei întregi comunități

0
1.147 vizualizari
views

Duminică, 18 ianuarie, la căminul cultural din comuna Dumbrăvița a avut loc un bal de caritate în vederea strângerii de fonduri pentru Raul, copilul în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu tumoră, pentru al cărui tratament în străinătate sunt necesari 30.000 euro.  Oamenii nu au rămas insensibili la problema micuțului aflat în suferință și au demarat o amplă campanie derulată pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care, cu mic cu mare, fiecare fiu al satului, dar și oameni de bine din împrejurimi, au făcut donații după puterile lor.

Fiecare bănuț contează!

Au umblat din poartă-n poartă, cum vine o vorbă românească. Au realizat urne la magazinele din comună, au mediatizat și sensibilizat opinia publică, iar în ziua de duminică, sprijinul și dăruirea acestor oameni însuflețiți de crezul că Raul se va face bine, s-a concretizat într-un mare bal.

,,Am trecut pe la Raul înainte de a pleca la Viena…, mărturisește într-un gând și cu lacrimi în ochi preotul comunității, Câmpean Ioan. ,,..am vorbit amândoi, am povestit, ne-am uitat la desene animate, ne-am rugat și l-am împărtășit pentru călătoria ce o are de făcut, iar el mi-a promis că, acolo la Viena, va fi cuminte și se va face bine. Mi-a mulțumit cu un zâmbet pe care nu vi-l pot descrie în cuvinte….”

Se pot face lucruri mari, frumoase, cu condiția să vrei. Acolo unde tu vrei, Dumnezeu ajută, căci Dumnezeu lucrează prin oameni..

Sunt mulți cei care ar trebui menționați pentru implicare, începând cu administrația locală condusă de primarul Popa Zachiu și terminând cu săteanul care a trecut pe la alimentara să își cumpere pâinea cea de toate zilele și a lăsat un bănuț și pentru Raul. Tuturor celor care au venit în sprijinul acestuia, Raul le mulțumește, iar Dumnezeu le zâmbește.  Pentru sănătatea lui Raul au dansat copiii din trupa Iuliei Chira, dar și cei mici ai Ansamblului Plaiurile Dumbrăviței.  Evenimentul a fost prezentat de Alexandra Ioana Crivineanu și animat de formația Ardelenii. S-au strâns 23.000 lei si 500 euro.

VIDEO – Dumbrăvița, gestul unei comunități

DSC_0279 (Copy) DSC_0295 (Copy) DSC_0296 (Copy) DSC_0299 (Copy)DSC_0373 (Copy) DSC_0389 (Copy)

Pentru mai multe fotografii intrați pe pagina noastră de facebook  > CLICK AICI<

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic