Doripesco la Târgul Internațional Pentru Industria Alimentară

0
1.355 vizualizari
views


Doripesco a participat în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie, la Târgul Internaţional pentru Industria Alimentară, Alimenta – INDAGRA, desfăşurat la Romexpo, Bucureşti. Târgul Indagra a găzduit în acest an, peste 400 de firme, din 22 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea (Sud), Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria şi România, suprafaţa închiriată ocupând 6 pavilioane Romexpo, precum şi toate platformele exterioare, respectiv 30.000 mp.

Vedeta standului Doripesco a fost un morun provenit din Delta din Carpaţi – Doripesco, de peste 19 kg şi cu o lungime de 1300 cm. Acest uriaş a atras mulţi vizitatori, mai ales că pentru unii dintre ei era pentru prima oară când vedeau în realitate această specie de sturion. Pe lângă preparatele tradiţionale din peşte (salate din icre de crap, produse afumate din păstrăv şi crap, pastă din peşte, dar şi cel mai nou produs Doripesco, „Zacuscă din peşte cu ciuperci”), Doripesco i-a încântat pe vizitatori şi cu delicioase preparate din peşte: păstrăv la ţepuşă, chifteluţe pescăreşti, fish chips cu sos tzatzichi, mititei pescăreşti, crap la grătar cu mămăliguţă, dar şi delicioasa saramură din crap cu mămăliguţă. Noutatea şi atracţia târgului a fost reprezentată de păstrăvul la ţepuşă, care le-a încântat privirile tuturor – datorită modului spectaculos de prezentare, dar și papilele gustative – cu savoarea desăvârșită, obținută doar prin măiestria bucătarului. Pe parcursul târgului, s-au vândut peste 600 bucăți de păstrăv la țepușă. Un alt produs Doripesco, care a atras mulți vizitatori la stand, a fost „Zacusca din pește cu ciuperci”, o rețetă de toamnă, nouă și unică pe piața românească, obținută prin îmbinarea legumelor proaspete și sănătoase (ardei, morcov, roşii, ciupercuţe), cu peştele de cea mai bună calitate, din Delta din Carpaţi. Printre vizitatorii standului Doripesco, putem enumera nu doar oficialii Ministerului Agriculturii, dar şi numeroase vedete şi personaje ale televiziunilor naţionale.

Novacul Afumat din Ţara Bârsei, produsul Doripesco aflat „pe ultima 100 de m” pentru obţinerea Denumirii de Origine Protejată, a fost atât în atenţia vizitatorilor, cât şi al oficialilor, care au vorbit despre demersurile întreprinse de Doripesco pentru obţinerea atestării, în cadrul seminarului „Acreditarea produselor agricole tradiţionale şi modalităţile de valorificare a acestora prin intermediul lanţurilor scurte”.

Produsele Doripesco, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, beneficiază de cea mai proaspătă materie primă, provenită chiar din Delta din Carpați, datorită faptului că peştele pescuit se transportă viu în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se prospeţimea produsului, continuitatea şi uniformitatea calităţii, precum şi siguranţa alimentară. Astfel, având la bază conceptul de piscicultură multifuncţională, Doripesco reuşeşte să controleze complet trasabilitatea produsului din fermă şi până ce acesta ajunge la consumatorul final.

Doripesco încurajează o alimentaţie responsabilă, iar peştele a fost şi rămâne o sursă de sănătate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic