Strada Venus din Codlea, cimitir cu multe cruci și groapă de gunoi

5
3.045 vizualizari
views

Locuitorii de pe strada Venus din Codlea se confruntă de foarte mult timp cu o situație inedită. Pe partea dreaptă cum urci pe stradă, se odihnesc câțiva ,,vecini” azvârliți parcă în mormintele de lângă șanț, iar în partea stângă se ridică mormanele de gunoi din spatele caselor. Indiferent că sunt români sau țigani, cei care aduc reziduuri s-au obisnuit să nu le pese. Mortăciunile, gunoiul menajer, molozul și te miri ce alte resturi, fac viața un calvar pentru oamenii care locuiesc pe strada Venus. Despre morminte nu mai vorbim.

Situația este cunoscută. Locul de veci aparține parohiei din Centrul Civic, a preotului Stăniloiu. Lumea spune că acesta îngroapă pe acesl teren viran săracii, oamenii care nu au bani să plătească un loc în partea cealaltă. Lucrurile sunt și mai delicate în condițiile în care terenul nu este delimitat de un gard, iar pe acesta pasc în voie animale domestice. Uneori se fură și crucile, ne povestesc locuitorii. Pare sinistru să stii că zona este ca un sat fără câini.

Locuitorii au făcut o petiție prin care cer autorităților locale să se implice pentru rezolvarea celor două aspecte, primul legat de deversarea gunoaielor în zonă, iar cel de al doilea în ce privește terenul pe care sunt îngropati oamenii. Petiția va fi depusă în cursul săptămânii  la primărie.

Cimitirul din stradă (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. băi frate da si Stăniloiu ăsta să-i fie rușine ca preot sa facă din astea … dă-o n mama măsii de treabă .. da pune bă tată un gard fă acolo ceva .. bine ca mărești biserica .. lasa dragă ca si un gard acolo poti sa=l faci … mai zici ca Biserica nu discriminează BA Discrimeaza la greu in frunte cu popa Staniloiu .. Cică Biserica Ortodoxă are Cultul Mortilor POI cum naiba avem cultul ăsta când popa isuși pur si simplu isi bate joc de locul unde mortii se odihnesc … rusine , rusine , rusine … Ce exemplu să mai iei de la ăstia de la Popi ???? cand ei … vai mama lor …..

  2. Am incredere ca domnul primar va rezolva problema strazii Venus asa cum a rezolvat problema curateniei in cartierul Chimistilor, actuala „casa” a familiei mele. Strada Venus va deveni strada noastra peste cativa ani si ne dorim tare mult sa avem o casa curata.
    Mult succes dlui primar si salutari dlui Ovidiu Stan!
    Simona

  3. Mi-e dor de orasul florilor si al culorilor . De frumusetea acestui oras. Autoritatile ar trebui sa se implice mai mult .Pana la urma nu uitati ca sunteti ardeleni , cuvant sinonim cu gospodari . Sau ma insel? Ce spuneti domnilor ? Vin alegerile , ce ne promiteti?

  4. acesta nu se numeste cimitir , este o bataie de joc la adresa oamenilor care nu isi permit sa plateasca un loc de veci care costa 3500 ron ! chiar daca sunt oameni necajiti sau tigani tot oameni sunt si merita un loc de veci mai bun ! parintele staniloaie ar dori sa fie ingropat acolo sau un membru din familia lui ? ar trebui sa ia masuri pentru ca e proprietatea lui ! rusine sa ii fie ca isi bate joc de oamenii saraci si nu ia masuri asupra acestui cimitir ! sper ca primarul sa ia masuri in legatura cu ingradirea cimitirului !

  5. Parintele Staniloiu nu s-a ocupat de acest cimitir pentru ca a avut alte prioritati si din lipsa de fonduri, probabil. Terenul este de fapt al primariei si concesionat bisericii in 93-95?? Primaria ar putea sa ia inapoi acest teren prin hotarare de consiliu si sa faca un Cimitir Municipal pe care sa-l administreze cum stie mai bine. Cand e vorba de un cimitir toata lumea se gandeste „cat castiga Biserica!” de ce sa nu castige Primaria daca e asa simplu. Sa ne gandim chiar la un fond european (nu stiu daca exista in cazul de fata) pentru amenajarea cimitirului. Haideti sa nu mai acuzam pe nimeni inainte de a face noi insine ceva mai bun!

Comments are closed.