Direcţia Pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor – Actiune la Codlea

38
6.485 vizualizari
views

Luni, 22 aprilie, lucrători de la Direcţia Pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor împreună cu reprezentanţi ai administraţiei locale au ridicat mai mulţi câini comunitari din cart. Colorom şi cart. 9 Mai.

Acţiunile se desfasoară săptămânal. Câinii sunt deparazitaţi, înregistraţi şi duşi la adăpostul de la Râşnov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

38 COMENTARII

  • Toti cainii capturati din Codlea si din alte 10 localitati apartinatoare sunt dusi de 2 ani in asazisul adapost RASNOV. Nici un caine nu a iesit viu de acolo pana in martie curent. MERGETI in Rasnov sa vedeti cu ochii vostri OROARE. Sigur nu vetimai putea dormi mult timp…

   • Ce adapost din Rasnov. Eu locuiesc aici si nu exista niciun adapost in Rasnov. Darmite sa mai omoare caini… O adresa ceva aveti?

 1. Ovidiu, se poate o adresa de la adapostul respectiv ? Strada, numar, coordonate gps, ceva ? Multumesc anticipat.

  • NU se poate adresa, pentru ca nu are program de vizitare de catre public. ACOLO se intampla ORORI, adica se omoara absolut toate animalele ce intra, si acest lucru trebuie ascuns. Lumea trebuie sa creada ca acolo animalele o duc bine. ADEVARUL eate ca acolo animalele mor o parte de moarte naturala, in cateva saptamani, moarte naturala capatata datorita conditiilor inimaginabile de viata, SAU sant OMORATE. ALTFEL unde credeti ca sunt toate animalele capturate din 10 orasele, inclusiv Codlea timp de 2 ani. Pana in MArtie curent nu au au iesit vii de acolo. INCERCATi sa intrati in asazisul adapost Rasnov, sa vedeti cu ochii vostri realitatea MORTALA.

 2. Codlea schickt seine Hunde in den Tod, DMPA ist eine große Lüge – dies ist eine Hundefängermafia, die nur am Leid der tTiere Geld verdient und sie in den Tod schickt. Wo sind die vor der Bürgermeisterwahl versprochenen Kastrationen Herr Munteanu?

  Codlea sends its dogs to death. DMPA is a big lie, this is a dogcatchermafia who only wants to earn money and nothing for the dogs which will all die.
  Where are the castrations you promised before elections Mr. Munteanu.

 3. BITTE LASST DIE HUNDE LEBEN!!!!!KEINER DER TIERE TUT EUCH WAS ZU LEIDE!!!!!!!!!!!!!NUR IHR MENSCHEN MACHT SOOOOO SCHLIMME SACHEN,ICH HOFFE GOTT BESTRAFT EUCH ALLE DAFÜR!!!!WAS HABT IHR VON DEM MORDEN UND QUÄLEN DER TIERE ES KANN DOCH NICHT SEIN DAS MENSCHEN SOOOO GRAUSAM SIND!!!!!!!!MEINE FRAGE WARUM SAGT MIR BITTE WARUM??????????ES GIBT KEINEN GRUND SO ZU HANDELN WIE IHR ES MACHT!!!!!!!KEINEN!!!!!!!ICH MÖCHTE NIE IM LEBEN IN SO EINEM LAND URLAUB MACHEN!!!!!!!BITTE DENKT EINMAL NACH WAS IN DER BIBEL STEHT DA STEHT NICHTS VON MORDEN ODER QUÄLEN NEIN DER GUTE MANN DA OBEN HAT ALLE TIERE GERETTET UND DEN KRANKEN UND ARMEN GEHOLFEN,WOHER NEHMT IHR DAS RECHT SO ZU HANDELN?????MIT FREUNDLICHEN JEDOCH SEHR SEHR TRAURIGEN GRÜSSEN HERTA STEINER

 4. Tiere haben ein Recht auf ein würdiges Leben! Sie alle haben Gefühle, wie wir! Wacht endlich auf !

 5. Domnule Ovidiu, ați văzut comentarile cetățenilor germani la acest articol? Ar fi bine să ne informați mai bine, să știm mai exact la ce adăpost vor merge acei caini, să știm și noi în ce condiții sunt cățeii, să faceți poze să vedem REALITATEA DE ACOLO!!! MULTUMESC

  • ADEVARUL DESPRE Rasnov, intr-un raspuns catre DL OVIDIU STAN:Doamnele din GERMANIA au toate perfecta dreptate. Inteleg ca nu ati fost in asazisul adapost RASNOV, FACEti efortul si mergeti, apoi copmentati, caci in acest moment sunteti in totala necunostinta de cauza. Am fost in interior de cateva ori si de zeci de ori around,,, Nu numai eu, zeci de alte persoane au facut acest lucru. OROAREA autorizata din RASNOV nu mai poate fi ascunsa. Foarte multa lumea a inregistrat a filmat ororile care se intampla acolo. Acolo nu este ADPOST de caini, ci loc pentru omorat cainii. UNDE CREDETI ca sunt cainii stransi din cele 10 localitati apartinand de DMPA care au fost stransi timp de 2 ani de zile pana in martie curent???? TOti au murit de moarte NATURALA, capatata in cateva saptamani datorita conditiilor inimaguinabile de INEXISTENTA, ca nu putem zice EXISTENTA.
   Sa vi le descriu in cateva cuvinte: un grajd inchis ermetic, , cu scanduri batute in ferestre, cainii nu vad liumina naturala.;in interior totul este ud, cainii inghesuiti in tarcuri dincare nu ies vii niciodata nu au locuri uscate pe care sa doarma, cei cativa boxpaleti sunt insuficienti pt. toti cainii: cand li se da mancarea mananca cei mai puternici, cei slabi mor de inanitie.: nu li se dau medicamente, cainii bolnavi mor: nu se castreaza nici un caine, asa ca atunci cand sunt catele in calduri cainii se omoara intre ei; necastrate fiind catelele, se nasc foarte multi catei direct pe pardoseala umeda si murdara, pui care mor in cateva ore sub ochii neputinciosi ai mamelor care nu ii pot ajuta: cainii nu sunt sortati pe categorii, sunt pusi la gramada cei agresivi cu cei timizi, femelele cu masculii etc astfel incat cei nai slabi sunt urgent eliminati, sunt pusi in tarcuri pe criteriul loc de provenienta; cainii capturati intr-o zi sunt tinuti pana a doua zi in custile de fier fara apa si mancare, mai multi in aceeasi cusca astfel ca atunci cand se trezesc din tranchilizare, necunoscandu-si partenerul de cusca mai slab, pana a doua zi il omoara, tranchilizarea este foarte defectuasa, cu o doza unica, nu diferentiata in functie de greutatea cainelui…si LISTA AR PUTEA CONTINUA si ar PUTEA FI SISTEMATIZATA PE criterii de ABUZURI ASUPRA ANIMALELOR. Sunt multe persoane care au vazut aceste orori. Ele au avut taria si capacitatea de a se documneta si de a nu vorbi in necunostinta de cauza. Oroarea din RASnov trebuie inchisa.
   Si apropo de asteptatul ajutor din afara pentru rezolvarea problemei indigene> cainii strazii: ESTE INDEOBSTE cunoscut ca STRAINATATEA NU AJUTA PE CEI CE OMOARA CAINII, ei nu folosesc banii contribuabililor cinstiti din tara lor pentru a ajuta pe cei ce OMOARA CAINII

   • Solutii, doamna, nu critici. Asta vreau. Dintr-un sezlong din Germania e usor sa scrii ca iubesti cainii atata timp cat nu-i ai si nu te deranjeaza in mod direct. Daca va prezint cateva cazuri de copii mutilati de cainii comunitari, imi veti da dreptate. Sau altfel spus, intrebati un parinte de ce copilul acestuia nu se poate juca in fata blocului.

    • Eu nu scriu din GERMANIA, eu scriu din PREDEAL, din interiorul DMPA: Solutia legala corecta si civilizata:fiecare primarie sa-si utilizeze fondurile in interesul propriu rezolvandu-si problema cainilor indigeni, nu sa verse banii in contul contul DMPA. cU acesti bani primariile sa-si castreze cainii, sa faca un mic adapost, un cabinet, pt. cazuri speciale sa solicite ajutor, str[inatatea ofera ajutor cu conditia comportamentului legal si civilizat fata de animale.Eu in 5 ani de cand m-am stabilit la PREDEAL am castrat si dat in adoptie un numar foarte mare de caini, cu propriile mele resurse.Primaria a cheltuit bani din buget alocati cainilor dar nu pt cainii proprii, a virat banii DMPA si DMPA a strans cainii, i-a incarcerat in RASNOV si i-a omorat. Aceasta nu este SOLUTIA legala si civilizata. ACEASTA este o ilegalitate si o barbarie. POate avea cineva pretentia ca mizeria poate fi mult timp ascunsa??? http://animatime.ro/2013/05/die-erste-niederlage-der-hundefangermafia-das-schliessen-des-stalls-aus-ranov/

 6. Codlea schickt seine Hunde in den Tod, DMPA ist eine große Lüge – dies ist eine Hundefängermafia, die nur am Leid der tTiere Geld verdient und sie in den Tod schickt. Wo sind die vor der Bürgermeisterwahl versprochenen Kastrationen Herr Munteanu?
  Codlea sends its dogs to death. DMPA is a big lie, this is a dogcatchermafia who only wants to earn money and nothing for the dogs which will all die.
  Where are the castrations you promised before elections Mr. Munteanu.

 7. Einige wenige zu töten löst das Problem schon seit Jahren nicht. Es füllt nur die Taschen einiger weniger und bringt dem einzelnen Tier Leid 🙁 Wenn schon töten dann „HUMAN”!

 8. Das kann doch alles nicht wahr sein, wo leben wir eigentlich, RO wird ja immer schlimmer, da versuchen so viele Menschen von allen Ländern zu helfen und dieses Pack da muss ich schon sagen die Regierung, finanziert mit unseren EU Geldern solche Verbrechen! Brüssel wache auf, in solche Länder gehört kein Cent mit unserem Geld wo wir alle brav Steuern bezahlen, wird Mord betrieben! Schickt gute Tierärzte vor Ort, lasst die Hunde kastrieren und kein Cent mehr direkt nach RO, sollen sich die Verbrecher gegenseitig die Birne einschlagen! Traurig und entäuscht was dort abgeht! :-((((((((((

 9. Ovidiu a vazut nu a vazut comentariile dar eu una mi-as fi dorit sa le si inteleg, asa ca daca e cineva amabil sa faca un rezumat in limba romana va rog.

  multmesc!

 10. Cam acestea sunt traducerile în mare:

  ,,Animalele au dreptul la o viață demnă! Toate au sentimente ca noi!”

  ,,Vă rugăm să lăsaţi animalele vii!
  Ele au același drept la viață!”

  ,,Codlea trimite câinele lui la moarte, DMPA este o mare minciună – aceasta este o mafie a hingherilor, care merită doar suferința. S-a promis înainte de alegeri de primar, de ce nu sunt salvati, domnule Muntean?”

  ,, Câțiva ani pentru a ucide nu rezolva problema. Se vor umple numai buzunarele de milioane acelor indivizi care aduc suferința animalelor.”

  ,, Asta nu poate fi adevărat, de fapt, în RO este întotdeauna rău pentru că atât de mulți oameni încearcă să ajute toate țările din acest pachet și trebuie să spun, guvernul, finanțat cu fondurile noastre UE de astfel de crime! Bruxelles trezeşte-te, la aceste țări nu este bine să trimiteţi banii noștri din care plătim toate taxele loial, crima trebuie operată! Trimiteţi medicii veterinari buni în domeniu pentru câinii și nu un ban direct la RO! Trist și dezamăgit de ceea ce se întâmplă pe acolo!”

  Stimată doamnă Petra Zipp, stimaţi iubitori ai acestor animale,
  În oraşul în care trăiesc administraţia locală încearcă să găsească soluţiile care să rezolve problema câinilor vagabonzi.

  Privind din afară este uşor să militezi pentru drepturile animalelor în condiţiile în care România are mari probleme cu semenii. Intenţiile noastre sunt oneste, dintre cele mai bune şi în cazul câinilor aşa cum am discutat personal şi cu d-na Petra Zipp împreună cu actualul primar Cătălin Muntean, când am încercat să punem bazele unui adăpost. La acel moment dacă îmi amintesc bine, partea germană a salutat iniţiativa noastră, urmând să discutăm în detaliu fiecare aspect al colaborării legat de adăpostul pentru câini. (vezi aici) Din cauze pe care personal nu le cunosc, d-na Petra Zipp a renunţat la proiect. Cel puţin nu ne-a mai contactat. Ştiu că la acest moment administraţia locală face eforturi pentru realizarea unui adăpost lângă Protan, lucru cu care de asemenea d-na Petra Zipp nu este de acord.
  Referitor la activitatea adăpostului de la Râşnov, ştiu că funcţionează legal, în baza legislaţiei în vigoare şi dacă acolo s-ar întâmpla să fie ucişi câinii, aş fi extrem de dezamăgit. Dacă cineva are informaţii concrete despre condiţiile de acolo sau dacă d-na Petra Zip ştie mai multe, am convingerea ca primarul Cătălin Muntean va opri acest presupus masacru.

  Însă aceasta nu este o soluţie. Noi suntem deschişi oricărei idei care ar salva aceste vieţi şi ar face ca lucrurile să reintre în normal.

  Cu stimă,
  Ovidiu STAN

 11. Wann hört das Töten und Quälen endlich auf? Ihr seid ein Land ohne Herz, ohne Kultur und ohne Zivilisation. Ich bete für die Tiere, die durch eure Hand ihr Leben lassen müssen und ich bete, dass ihr eure gerechte Strafe bekommt. So eine Grausamkeit darf nicht ungesühnt bleiben.

  • Doamna din acest mesaj ne considera ‘fara inima, fara cultura si fara civilizatie’. Apoi isi doreste sa nu scapam ‘nepedepsiti’, si sa ne primi ‘pedeapsa meritata’. E un mesaj penibil.

   Liebe Frau Marion,

   das ist eine Unverschämtheit, was Sie jetzt gerade geschrieben haben! War hat behauptet, dass die Hunde getötet oder gequält werden? Welche Grausamkeit?

   Sie haben offensichtlich gar nicht verstanden, was in dem Artikel steht (in Rasnov befindet sich ein Tierheim) , aber Sie wagen es trotzdem, uns alle zu beleidigen und wünschen sich, dass wir irgendeine „gerechte strafe” bekommen. So ein Quatsch!

 12. Ich bin bis jetzt jedes Jahr nach Rumänien gefahren, um hier meinen Urlaub zu verbringen. Ich werde nicht mehr kommen. Ihr seid ein Land mit vielen Kulturschätzen, aber ohne Kultur im Umgang mit den Schwachen.
  Kein Urlaub mehr im Hundemafialand!!!

  • Und hoffentlich haben Sie das Thema ausführlich recherchiert… Sie sollten also wissen, dass in Rumänien die Euthanasie von gesunden Hunden gesetzlich verboten ist, genau wie in Deutschland.

   • Într-adevăr, eutanasierea câinilor sănătoşi este ilegală. Ceea ce nu înţeleg totuşi la toate aceste comentarii venite dinspre partea germană, s-a interesat careva ce se întâmplă cu aceşti câini? Am senzaţia că asistăm la efectul de turmă (iertată îmi fie expresia), mulţi dintre cei care comentează raportându-se la comentariile citite între ei, nu pentru că au citit articolul.

    • Ein Tierheim sieht anders. Lassen Sie sich doch alle nicht verdummen. In einem Tierheim werden Hunde vernünftig gepflegt, medizinisch versorgt und wieder vermittelt. In Rasnov sterben die Tiere. Fragen Sie doch mal nach, wo Hunderte von Hunden letztes Jahr hin verschwunden sind??? Wo landen sie jetzt ?? In Rumänien ist vieles verboten, auch die Euthanasie von Hunden und wer hält sich dran??? Flavius Barbulescu erklärt öffentlich, dass er einschläfert und er hat in Rasnov und Brasov unzählige Hunde auf seinem Gewissen. Fragen Sie ihn, lassen Sie Zahlen veröffentlichen.
     Er soll mal sein sogenanntes Tierheim vorweisen – einen dreckigen Schweinestall, der den Namen nicht verdient, und sagen, wo die Hunde landen. Wir haben dieses sog. EU-Tierheim bei einer offiziellen Veranstaltungen mit Vertretern aus Veterinärwesen (auch EU) und Politik präsentiert – die waren geschockt.

     • Ich frage, Frau Petra Zipp. Ich möchte meine Hunde in menschenwürdigen Bedingungen gehalten werden.

 13. Warum seit ihr Rumänen so furchtbar ? Was haben euch die armen Hunde getan ? Findet ihr das toll, dieses sinnlose Hunde töten ? Was seit ihr nur für Menschen ! Der Volksmund sagt, der Mensch ist die größte Bestie, in eurem Land seit IHR Rumänen die Bestien ! Urlaub in Rumänien, NEIN DANKE !!!

 14. Gewalt ist keine Lösung!
  Die Hunde bestialisch zu töten, wird an der Population nichts ändern!
  Nur Kastrationen sind nachhaltig und werden langfristig das „Problem” mit den Streunern lösen!
  Also nicht das Geld & die Energie für das Töten der unschuldigen Geschöpfe verwenden sondern Kastrieren!!!

 15. Rumänien ist ein schönes Land mit vielen Sehenswürdigkeiten u. könnte noch mehr vom Tourismus profitieren, es nicht diesen barbarischen und Verachtungswürdigen Umgang mit den Straßenhunden gäbe, denn Deutschland und die Welt schaut auf Sie. Wenn man Teil einer Gemein-schaft wie der EU sein möchte, muß man sich auch an gewisse Spiel-regeln halten. Die ist u.a. Tiere mit Respekt zu behandeln. Verpflichten Sie ihre Bürger ihre Hunde kastrieren zu lassen, denn nur so kann die Flut der Sraßenhunde eingedämmt werden. Stoppen Sie die Hundfängermafia, denn auch das schadet Ihrem Ansehen in der EU, zumal es Anhaltspunkte dafür gibt, daß in Lebensmitteln Hundefleisch gefunden wurde. Ich bin mir sicher das Sie Ihrem Land nicht vorsätzlich schaden wollen, was Sie derzeit jedoch tun.

  Mahatma Ghandi hat gesagt:

  „Die Größe und den moralischen Fortschritt einer Nation kann man daran messen, wie sie die Tiere behandelt.”

  Zeigen Sie der Welt, daß diese Größe und der moralische Fortschritt auch in Rumänien stattfindet!!!!

 16. Wir domestizieren uns den Wolf zum Hund, jetzt haben wir auch dafür die Verantwortung zu tragen!

 17. Da, interesant. Ce usor este sa-ti dai cu parerea cand nu te temi sa mergi pe strada la anumite ore, ca de, nu sunt haite de caini care ar putea oricand sa sara la tine. Ce sa mai zic daca ai un caine pe care vrei sa-l scoti la plimbare…nici o sansa. Intr-o seara am facut imprudenta de a-mi scoate cainele afara, a trebuit sa ma intorc si s-o iau pe vreo 5 strazi diferite deoarece peste tot erau caini, minim 2-3 care sigur nu ar fi asteptat nepasatori sa trecem noi.
  Mi-a atras atentia expresia „fondurile noaste UE”, poate a vrut sa spuna ale noastre, ale voastre, ale tuturor celor din UE sau crede ca Romania doar a luat bani, putina documentare n-ar strica, la ultimul raport se constatase ca sumele angajate de Romania din fondurile UE erau aproape egale cu cele returnate, asa ca sa nu ne hazardam in declaratii.
  Si eu sunt trista si dezamagita de scandalul iscat de firma germana referitor la carnea de curcan productie romaneasca dar asta nu mi-a afectat gandirea incat sa bag toata natia in aceeasi oala, asa ca v-as sugera sa fiti mai cerebrali cand aruncati unele cuvinte.

 18. DONE:RASNOV CLOSED.But the fight NOT ENDED. The DMPA. must be destroyed.
  One battle against the MONSTER dog killer from Brasov and the HORROR DEATH CAMP – the shelter in Rasnov – has been won…All the dogs from that shelter have been saved …are safe now…and YES THIS HORROR HOUSE did exist….now it has been closed…BUT the WAR against THIS CARPATHIAN MONSTER, and his acolytes continue…Did anybody ever doubted that this HORROR shelter was REAL ????????????????
  http://animatime.ro/2013/06/the-dog-catching-association-dmpa-from-brasov-at-its-first-defeat-the-closure-of-the-shelter-in-rasnov/

  The Dog Catching “association “ (DMPA) from Brasov at its first defeat – the closure of the…

Comments are closed.