Detinuții de la Codlea în vizită la Mănăstirea Bucium

0
964 vizualizari
views

În data de 24.08.2012, la iniţiativa Serviciiilor de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Codlea, zece persoane private de libertate dintre care cinci minori arestaţi preventiv şi cinci persoane majore condamnate definitiv, clasificate în regim deschis şi semideschis, aflaţe în custodia penitenciarului, au vizitat Mănăstirea Bucium din Ţara Făgăraşului.

Cei zece au fost selecţionaţi din rândul celor care au manifestat interes faţă de activităţile şi programele consemnate în planurile de evaluare şi intervenţie psihosocială. În cadrul acestei activităţi, persoanele custodiate au participat la slujba religioasă, au ascultat cuvântul de învăţătură al duhovnicului mănăstirii şi le-a fost prezentat aşezământul monahal şi istoricul acestuia.

Acţiunea urmăreşte pe de o parte cultivarea sentimentului religios în rândul persoanelor condamnate şi încurajarea comportamentelor prosociale, iar pe de altă parte sensibilizarea comunităţii monahale faţă de persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic