Delegație codleană în schimb de experiență în Germania

0
3.503 vizualizari
views

În perioada 24-26 iunie 2017 municipiul Codlea a primit vizita unei delegații oficiale din orașul Remseck am Neckar din Germania, în scopul inițierii unor discuții referitoare la o posibilă înfrățire între cele două localități. Aceasta a fost formată din reprezentanți ai administratiei din domeniile: cultura, sport, angajament cetățenesc, parteneriat/înfrățire orașe.

Pe durata șederii lor în localitatea noastră, aceștia au putut lua parte la festivitățile organizate cu ocazia Zilelor Codlei 2017, descoperind astfel traditii, obiceiuri locale și specialități culinare. Totodată în programul lor a fost cuprins și un tur al orașului Codlea, ca urmare a exprimării dorinței de a ne cunoaște parte din istoria locului precum și organizarea administrativă a orașului. Însoțiți de reprezentanți ai administrației publice locale codlene, aceștia au vizitat: Biserica Evanghelică din Codlea, Muzeul Tradițiilor Codlene, Scoala Germana, Ștrandul din Codlea, Primăria, dar și alte obiective turistice din zona.

Plăcut impresionați de Codlea, delegația din Germania condusă de primarul Dirk Schönberger, ne-a adresat invitația de a le vizita orașul, în perioada 15-16 iulie, perioadă în care a avut loc și Festivalul din Remseck.

Delegația din Codlea a fost compusă din: primar Muntean Cătălin, viceprimar Cîmpeanu Mihai, consilieri locali și alți reprezentanți din cadrul primăriei.

Gazdele ne-au prezentat sediul primăriei, unde au avut loc discuții într-un cadru oficial despre organizarea lor administrativă și planul de dezvoltare al localității pe următorii ani.

Vizita a continuat cu un tur complet către instituțiile importante din orașul lor cum ar fi: Casa Cetățeanului, o sala de sport multifuncțională a unei școli, remiza de pompieri cu o dotare impresionantă, dar și ștrandul din Remseck alături de alte obiective turistice din zonă.

Discuțiile purtate de-a lungul celor două vizite oficiale, au avut un impact pozitiv asupra ambelor părți, sperând astfel că în curând vom putea deveni orașe înfrățite alături de orașele din Franța și Italia cu care aceștia au deja de mulți ani încheiate astfel de parteneriate.

Serviciul  Promovare Centru Istoric Codlea

delegatie remesch delegatie-remesch

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic