De vorba cu d-na dr. Claudia Coste

3
1.610 vizualizari
views

Astazi, datorita conjuncturii, am ajuns la Spitalul Municipal Codlea, unde am intalnit-o pe doamna dr. Claudia Coste, director al Spitalului Municipal Codlea. Evident ca am intrebat-o care este soarta spitalului si care este stadiul demersurilor facute la nivel local.

Am aflat ca, la ora actuala, functioneaza serviciul Camera de garda, urgentele mai exact, in intervalul orar 08:00 – 20:00, asigurate prin voluntariat de catre personalul angajat al spitalului, ca oamenii vin la spital si fac donatii, iar medicamentele sunt obtinute prin sponsorizare de la doua din farmaciile din oras, Farmacia Mirafarm si Farmacia Raid.

La aceasta ora exista un proces pe rol cu o amanare pentru data de 18 Mai, data la care instanta va decide cel mai probabil care va fi situatia spitalului si am mai aflat conform spuselor doamnei dr. Claudia Coste ca nu exista un ordin de desfiintare a spitalului Codlea, ordin care ar trebui emis de catre ministrul sanatatii, dar ca, prin incetarea contractului cu Casa de Asigurari si redistribuirea personalului medical la alte unitati spitalicesti, se incearca o desfiintare mascata a unitatii medicale de la Codlea. Cert este ca, la aceasta ora, personalul medical face voluntariat la Codlea.

Ieri am intrat si in posesia unui proiect de hotarare initiat de catre cativa consilieri (click pe imagine pentru marire), care doresc ca in cadrul Serviciilor Comunale Codlea sa se infiinteze un birou condus de catre dl. consilier Petrea I. , care urmeaza sa administreze patrimoniul spitalului, patrimoniu ce se afla deja in custodia primariei. Personal nu am inteles aceasta initiativa, in conditiile in care nu de noi locuri de munca avem nevoie in primarie si nici de incompatibilitati, dar poate ca domniile lor stiu mai bine cum sa gestioneze situatia in interesul cetateanului.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

 1. Salut
  Daca prin intermediul acestui site ,se poate face cunoscuta si vocea cetateanului ,deci si a mea ,as emite si eu o parere !
  S-a dovedit ,faptic ,ca statul este cel mai prost patron .Intr-un fel ,in acest caz , statul este reprezentat de Primarie si de toti consilierii alesi ( mai bine nu i-am fi ales ! ) Dar ce mi-este dat sa vad ?! ( nu prea reiese clar din hotararea prezentata ) Cum s-a autopropus un consilier ,revenit pe meleagurile natale ,cu forte proaspete,in fruntea unui birou al cui ?Al unei Regii de Servicii Comunale ,care ,prin excelenta este subordonata Primariei !!!
  Pai ,fratilor, este un mod de a ne scarpina invers ! Cu alte cuvinte,de la stat ,tot la stat ! Dar pana cand sa tot „STAT” ?! Aceasta „hotarare ” ,caci vad ca ne este prezentata ca si o propunere, nu rezolva decat un post caldut ,unui consilier ,caruia ,probabil nu-i mai merge cu ” Termopanu ” ( poate acum pricep multi ce cauta „autonumitul, autopropusul ” consilier ,cu bastonul prin Bucuresti )
  Desigur ca se pot gasi multe solutii , si nu sunt eu in masura sa gasesc solutia optima . Oricum ,trebuie facut ceva , pana cand nu ajung tomografele la fier vechi !! Silnef este in asteptare , de aceea orice solutie viabila ( eventual un contract de asociere, <> cu un adevarat investitor <> trebuie pusa in aplicare urgent !!
  De D-l Ivan , de D-l Manole ,de D-l Lazaroiu sau D-l Terci nu ma mir ca au putut emite o astfel de initiativa . Dar surpriza vine de unde nu te astepti ,adica de peste ocean ,unde se presupune ca poti vedea adevarata dezvoltare si functionare a unui sistem adevarat , in toata splendoarea lui , dar n-a fost sa fie ! Poate la urmatoarea va fi mult mai atent la detalii !!

  Ovidiu , am incercat , inca odata ca si tine , sa-mi explic ceea ce n-ai inteles si-ti marturisesc ca n-am reusit nici eu sa inteleg !!

  Romeo P.

  • Stimabile Romeo, ai descris atat de bine parte din sforile care se trag in continuare in culisele primariei.. Ce bine ca noi doi nu intelegem, ca tare ma intreb cum vor reactiona oamenii care vor intelege ce se intampla!

   • Ovidiu, nu se poate mai simplu ,adica mai scurt : Romeo

    Esti o fire excesiv de optimista si vrei sa-mi sugerezi ca cei ce au inteles ce s-a intamplat cu rosiile ce le mancau odata din serele Codlei, cei ce nu mai pot sa-si cumpere mobila din ” Magura ” ( celebra fabrica , nu muntele din apropiere ), cei ce nu mai pot sa-si vopseasca de Pasti ouale ( de gaina ) cu renumitul „Gallus”, cei ce … cei ce … sau cei care nu vor mai putea sa-si faca banala injectie la spitalul nostru in agonie , au avut reactia asteptata ? !!…

    Romeo

Comments are closed.