Daca voi nu mai vreți, eu vreau! a spus Cătălin Muntean – Proiectul Complex de Agrement Maialul Codlean

0
915 vizualizari
views

Sedinta CL Codlea decembrie

Urmare a discuțiilor și a întrebărilor care își caută răspuns în diferite medii vis-a-vis de unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ultimei ședințe de consiliu local, am reluat firul discuțiilor din înregistrarea video pentru a ne edifica.

Și astfel, am concluzionat că, la ultima ședință, membrii opoziției aflați în sala de consiliu s-au opus împrumutului de aprox. 4 mil. de euro, împrumut menit să susțină financiar realizarea proiectului Complex Baza Sportivă din maialul codlean.

Interesant este faptul că, deși proiectul aparține acestora, adică fostei conduceri a primăriei municipiului, un proiect estimat la aprox. 40 mil. euro și pe care aceștia l-au aprobat anterior printr-o hotărâre de consiliu, brusc au devenit suspect de reticenți, motivând că o astfel de investiție ne-ar îndatora prea mult.  De fapt, formularea corectă ar fi că ne-ar îndatora și atât, pentru că ar fi pentru prima dată în istoria administrației când s-ar realiza un credit.

Despre împrumut, am aflat că acesta este în suma de 4 mil. (daca va fi cazul și vom vedea și de ce) și că se va derula pe o perioadă de 10 ani.

Nu intrăm în amănunte privind refuzul grupului PDL de a susține proiectul prin acest împrumut, politica spunea cineva, este pentru fraierii care nu știu matematică. Însă, haideți să vedem cum stau lucrurile în ambele cazuri.

Există varianta să nu facem niciodată acest proiect dacă nu luăm un împrumut și să ne ducem copiii la Brașov să facă înot, baschet, volei, handbal, precum și alte discipline sportive sau să ne bucurăm de beneficiile acestui proiect, de avantajele acestuia, urmând ca investiția să se amortizeze în timp.

Întrebarea firească pe care mi-am adresat-o este  cu ce bani ar fi făcut vechea conducere Complexul Sportiv pe care codlenii și-l doresc de atâta timp, unul care este cu puțin mai mic decât Paradisul Acvatic de la Brașov?

Primarul a intervenit și a subliniat faptul că o investitie de 40 de milioane este de domeniul SF-ului, însă susține posibilitatea obținerii unor avantaje substanțiale pentru codleni în versiunea 4 milioane, nu de 10 ori mai mult, iar cea a împrumutului este soluția optimă. Orașul Codlea merită acest complex, spune Cătălin Muntean, iar împrumutul este unul sustenabil.

Referitor la valoarea finală estimată, acesta este convins că așa cum și la realizarea noului sediu pentru serviciile sociale valoarea inițială a fost diminuată în urma licitării cu aproximativ 50%,  obținându-se valoarea reală finală, și în cazul Complexului de Agrement Maial Codlea lucrurile vor sta la fel, iar licitația pe SEAP  se va raporta la un max 2,5-3 mil euro.

Lămurind și acest aspect, am o personală si respectuoasă rugăminte ca cetățean de rând, plătitor de taxe și impozite, care își dorește o viață mai bună în fiecare zi și care și-a pus speranțele în cei 19 care iau decizii în numele cetățenilor: Vă rog să ne reprezentați interesele așa cum ați depus jurământul, nu propriile răzbunări și orgolii, domnilor!

P.S. Proiectul a trecut (în sensul ca a fost aprobat)

 

 

Sedință CL Codlea decembrie (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic