D-ale lui Caragiale la Şedinţa CL din 29 aprilie

3
1.008 vizualizari
views

Ultima zi de luni a lunii aprilie a reunit consilierii locali ai Municipiului Codlea în şedinţă. Printre alte puncte pe ordinea de zi, cel mai controversat subiect a fost cel al instalării unui sistem de supraveghere video în oraş. Un sistem atat de necesar, amânat în ultima sedinţă ordinară din luna martie pe motiv că aleşii noştri nu au avut la dispoziţie documentaţia.

Interesant a fost că nici de această dată discuţiile nu s-au derulat eficient, într-un timp relativ normal.

S-a discutat acelaşi lucru de mai multe ori, reluat şi reformulat, pentru a înţelege fiecare cum stă treaba cu ,,să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic”. O şedinţa de consiliu extrem de obositoare. Şi a mai venit şi dom` Schirkonyer (sau cum s-o scrie) şi a bătut câmpii vreo 15 minute, după care madam Alupei crunt dezamăgită a luat cuvântul şi ne-a explicat de ce lalelele ar trebui să fie trandafiri, şi uite-aşa am asistat la o zbatere de dezbatere în 3 acte a la Caragiale, de tip ,, eu, cetăţenii „, când ar fi trebuit în 30 min să lămurim totul cu subiect şi predicat. Dar aşa ne place nouă să ne auzim ulterior două ceasuri (trecute fix) pe sticlă, că cică dă bine la alegator.

Altfel spus, fiecărui cetăţean care interpelează consiliul local ar trebui să i se acorde 2 min în care să îşi prezinte ideile, sugestiile sau nemulţumirile, făcând un rezumat al doleanţelor pe care oricum le formulează în scris.

Referitor la proiectul sistem de supraveghere video, chiar daca s-a înţeles mai greu, am asistat la o serie de discuţii constructive care au fost finalizate prin vot ,,SE APROBĂ”, cu condiţia refacerii documentaţiei tehnice în privinta necesarului de camere video pentru monitorizare. În sensul unei aprecieri corecte a investiţiei şi administrării banului public, va fi instituită o comisie din specialişti şi membri ai consiliului local care vor veni cu un raport detaliat al punctelor de maxim interes ce vor trebui monitorizate.

Interpelare d-na Alupei (VIDEO)

Şedinţa CL  – VIDEO

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Sunt perfect deacord cu domnul Profesor Georg Schirkonyer, care a pus punctul pe „i“: irosirea infecienta a banului public. Atat critica dansului cat si ideile sale sunt demne de ascultat si de urmat. Cunoscandul ca profesor, am fost intodeauna impresionat de logica si efectivitatea in care aborda problemele. Cunoscandu-l si ca un foarte bun gospodar, cred ca administratia orasului ar putea lua exemplul, drept de urmat.
    La urma-urmei este vorba de eficienta de investitie a banului public cat si faptul ca am putea urmarui si idei neconventionale in administratie, care aduc prosperul comunitatii orasului.
    Nu in ultimul rand vreau sa remarc ca lalelele sunt flori foarte frumoase, inflorind doar primavara, mai putin practice pt ornamentarea spatiului public (cel putin pe perioada primavara, vara, toamna). Sunt placut impresionat ca se face ceva in Codlea, ma intristeaza insa inficienta celor care administreaza banul public si organizeaza spatiile verzi fara sa gandeasca in viitor.
    Va multumesc pt atentie!

  2. Mulțumim, domnule ziarist, pentru obiectivitate și mai ales pentru ”respectul” acordat cetățenilor orașului . Apelativele ”dom” și ”madam” trebuie să facă parte din vocabularul oricărui jurnalist cultivat care îl citează pe Caragiale.

  3. Mai oameni buni, acest Schirkonyer care tot tine lectii acum a vandut ajutoarele trimise de sasi in anii 90, a profitat la maxim de aceste ajutiare si multe altele. Intrebati-l ce a facut cu medicamentele pe care le-a primit si cu cine le-a vandut. Omul acum tine lectii de moralitate. Intrebati-l cate impozite a platit pe meditatiile pe care le-a facut. Omului ii para rau acum ca nu mai poate sa fure si incearca sa faca pe cinstitul. A furat cat a fost director la Liceul de Chimie de nu mai stia nici el. Chiar crede ca lumea este proasta si nu isi mai aduce aminte. Am inteles ca a vrut sa fie si „seful” sasilor din Codlea dar oamenii l-au cam respins. De ce? Pentru ca sasii stiu mai bine cine este si ce a facut.

Comments are closed.