Cuvântul dat este contract – CODLEA, ORAŞ EUROPEAN

30
4.574 vizualizari
views

OBIECTIV- CODLEA ORAȘ EUROPEAN

Dincolo de discursuri, acuze şi interese “de scenă” momentane, desfăşurate strict în perioada campaniei electorale, există ceva concret şi palpabil pentru cetăţeanul de rând şi anume mandatul de 4 ani pentru Primăria Codlei.

Acesta este de fapt centrul de greutate şi interesul codleanului de rând şi mai puţin maniera prin care un candidat sau altul alege să desfăşoare clasica lună de campanie electorală.

Omul de rând are nevoie de proiecţia limpede asupra următorilor 4 ani, proiecţie legată de gestionarea destinului Codlei din fotoliul de primar şi din prisma Consiliului Local.

E foarte uşor să ne lăsăm duşi de val şi prinşi în strategii de campanie a căror existenţă este firească în acest moment şi să pierdem din vedere ceea ce contează de fapt şi va avea un impact major asupra oraşului Codlea şi asupra codlenilor şi anume viitorul apropiat concretizat în următorii 4 ani de mandat la primărie.

Cu dorinţa de a creiona o viziune clară asupra următorilor 4 ani am purtat un dialog cu domnul Cătălin George Muntean, candidat din partea PNL-PC la primăria Codlei.

Reporter: Domnule Muntean aveţi o atitudine extrem de pozitivă şi păreţi încrezător în judecata codlenilor vis a vis de dumneavoastră. Făcând abstracţie de perioada firească de campanie electorală ce anume vă dă atâta încredere?

Muntean Cătălin George:  Lumea politică se desfăşoară într-un sistem foarte bine pus la punct; a face politică, a conduce destinele unui oraş, unui partid, orice răspundere pe plan politic reprezintă o muncă de echipă. Singur nu poţi muta munţii din loc şi toate se întâmplă de sus în jos.

Atitudinea mea pozitivă, încrederea pe care o percepeţi vine şi din stabilitatea şi greutatea politică a echipei cu care colaborez şi vine şi din interiorul meu. Felul acesta de a privi lucrurile îmi conferă avantajul tuturor realizărilor mele de până acum.  Concret?

Recent oraşul nostru a primit vizita domnului Crin Antonescu, preşedintele PNL, ocazie cu care am putut discuta concret despre viitorul Codlei. Când viitorul preşedinte al României îţi acordă tot sprijinul în realizarea unor proiecte care să ridice Codlea la nivel european, când domnul Câncescu- preşedintele Consiliului Judeţean ( în care e clar că pentru următorul mandat PNL va deţine majoritatea) îţi acordă de asemenea tot sprijinul, nu poţi fi decât încrezător.

Reporter:  Realist vorbind, ce credeţi că vi se poate reproşa pe linia politico-administrativă la nivel local?

Muntean Cătălin George:  Cu toată responsabilitatea pot afirma că nu mi se poate reproşa nimic pe această linie, eu nefiind implicat în administraţia publică locală până acum.

Nici la nivel de partid dacă îmi permiteţi să extind nuanţa întrebării dumneavoastră nu pot exista reproşuri atâta vreme cât PNL Codlea a deţinut în ultimul mandat doar 4 din cele 19 mandate de consilieri ai Consiliului Local.Singura cale prin care îţi poţi asuma în totalitate activitatea şi randamentul Consiliului Local este aceea a deţinerii majorităţii.

Atâta vreme cât majoritatea nu ne-a aparţinut nu cred că intră în discuţie reproşuri în plan administrativ.

Reporter:  Totuşi oamenii au nevoie să îşi formeze o opinie, să judece concret omul şi partidul din care face parte pentru a putea exprima un vot pertinent la alegerile locale. Cu ce veniţi în întâmpinarea lor?

Muntean Cătălin George: Sunt dispus să îmi asum, împreună cu echipa PNL-PC Codlea acest mandat și întrebarea dumneavoastră își va găsi un răspuns complet, concret și justificat după ce voi exercita mandatul și echipa PNL-PC va deține majoritatea în Consiliul Local. Atunci vom putea vorbi de realizări concrete, de proiecte demarate, finalizate, de plusuri, minusuri și orice alt aspect vor crede de cuviință alegătorii.

Reporter:  Mi-ați ridicat o minge la fileu. Dacă la întrebarea de mai devreme răspunsul concret și justificat va veni după 4 ani de mandat, ce anume ar da siguranță și încredere alegătorilor codleni să vă voteze ca primar și să voteze PNL-PC pentru Consiliul Local?

Muntean Cătălin George:  E simplu. Singura perioadă de prosperitate atât la nivel național cât și la nivel local a fost perioada guvernării Tăriceanu. Atunci omul de rând a reușit să își achiziționeze cu încredere o casă, autoturism, bunuri, nivelul de trai a crescut simțitor și drumul spre stabilitate se cladea pe baze solide. Asta cred că spune tot despre forța, viziunea și maniera de guvernare a partidului care mă susține.

Reporter:  De ce omul Muntean Cătălin George nu a fost vizibil în ultimii ani în viața publică a Codlei?

Muntean Cătălin George:  Da, nu am fost vizibil în viața publică a orașului dar motivele mele sunt cât se poate de întemeiate. Conduc împreună cu soția mea o afacere care a implicat multă muncă, multe responsabilități și consider că implicarea aceasta sută la sută a dus la postura în care societatea mea contribuie cu peste 7 miliarde anual la bugetul local. Pentru codleni chiar cred că acest aspect are mai multă greutate decât vizibilitatea mea în viața publică locală. 700 de locuri de muncă până acum și peste 7 miliarde anual la bugetul local spun totul, acesta este răspunsul la întrebarea dumneavoastră.

Reporter :  Făcând abstracție de argumentele de până acum, cum mai este legat omul de afaceri Muntean Cătălin George de orașul Codlea?

Muntean Cătălin George:  Bună întrebare. Până acum câțiva ani Codlea era cunoscută în țară și în Europa ca ”orașul florilor” datorită Serelor Codlea. Am satisfacția morală și onoarea de a fi construit un brand național, ”Peneș Curcanul”, în destul de puțină vreme, brand care acum este asociat cu numele acestui oraș. Raportând la nivel european acest brand de țară este și va fi și mai cunoscut pe viitor în afara granițelor țării, odată cu el și orașul nostru. Invariabil toată munca mea se leagă de acest oraș și de codleni.

Aș vrea să închei cu o precizare legată de puțina mea participare/vizibilitate în viața publică a Codlei. Din păcate unii văd numai ce vor să vadă sau numai ceea ce îi avantajează pentru că de fapt, asociația civică pe care am fondat-o și care îmi poartă numele, în cadrul căreia am încercat și am reușit să fac multe lucruri bune pentru codleni reprezintă o participare publică și demolează într-o mare măsură însăși acuza potrivit căreia nu am fost vizibil în viața publică locală. Că nu am făcut mare caz și zeci de mediatizări ale lucrurilor bune realizate în beneficiul categoriilor defavorizate prin intermediul acestei asociații cred că spune multe despre bunele mele intenții. Un alt aspect grăitor este faptul că societatea mea a fost premiată anual de către Camera de Comerț și Industrie atât la nivel județean cât și național, odată cu renumele firmei căpătând renume și orașul Codlea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

30 COMENTARII

 1. Scurt, concis, la obiect, pe intelesul tuturor. Cred ca e un inceput de campanie normal, asa trebuie sa arate de fapt campania si ma bucur ca am citit materialul, chiar daca mai tarziu. Se poate adopta un comportament civilizat si acum am dovada ca simpatia mea pentru domnul Muntean are justificare. Bravo domnule pentru conduita si pentru interviu.

 2. Eu cred ca daca n-ai lucrat in primarie niciodata domnu Muntean nu are nimeni cum sa zica de tine ca ai facut sau n-ai facut ceva. Ar fi o treaba buna sa te lasam sa faci si pentru Codlea ce ai facut pentru tine asa ca eu te votez primar.

 3. ati spus de guvernarea Tariceanu domnule Muntean, da….. eu fiind vremuri bune am avut curaj atunci sa fac si eu credite, am luat casa si masina….dar acum cu nenorocitii astia am pierdut tot… serviciul si pe urma mi-a luat banca tot…cum naiba sa sprijin actuala putere?

  • Ce vorbesti mah? …nu ti-e rusine? Cand a mai avut Romania un presedinte ca Basescu? Cea mai buna guvernare a fost a noastra, a PDL-ului! Cand s-au absorbit mai multi bani europeni decat in guvernarea noastra? Du-te mah si plimba ursul cu Tariceanu tau…..

   • De cate ori simt nevoia sa zambesc ( cel putin 😉 ) citesc comentariul tau :))

 4. Sunt incantata de ce citesc aici. Sa vina bani europeni la Codlea, macar acum in al 9lea ceas ca am inteles ca doar 2 ani mai avem treaba asta cu fonduri europene, ar fi foarte bine. Noi tinerii ducem lipsa de multe aici la Codlea si numai asa se mai poate face cate ceva.

 5. Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc spre binele comunitatii noastre.
  Dar haideti sa le transmitem si celorlalti care nu stiu, nu sunt informati, parintilor si chiar bunicilor nostri ce am citit noi pe net, ce am auzit, ei nu au posibilitatea sa se informeze ca si noi.
  Mult succes domnule Catalin Muntean
  Cu respect Simona

 6. Sunt de acord cu ce spune Muntean ca politica e munca de echipa. Ieri pe strada am vazut oameni din echipa lui si de cand a inceput campania citesc peste tot pe internet despre candidati si campania lor. Tot respectul pana acum pentru echipa cu care a iesit in fata Muntean, astept sa vad ceilalti candidati ce suport au si daca sunt inteligenti sa se inconjoare de oameni potriviti. Nu imi place ca am vazut publicate niste dosare scose de la sertar pentru a discredita, oamenii nu sunt atat de prosti. E interesant de urmarit cine va duce o campanie curata si bazata pe programe si strategii de bun simt.

 7. Ce tot il laudati ba pe Muntean? Ce de laudatori aicea…. Nu vedeti ca toti au culoare de PNL-isti? De ce nu zice nimeni de PDL ca ne chinuim de 4 ani sa facem cate ceva bun in orasu asta? Autostrazi, investitii, cate lucruri bune a facut PDLul de ce nu scrie pe aici? Sa vad daca imi baga comentu astia de la Codlea info.

 8. parintii mei lucreaza la fam muntean. Sint oameni cumsecade si dau la multi oameni de lucru. de-ar mai fi ca ei.

 9. Da domnule Muntean, Codlea trebuie sa revina la denumirea de ” ORAS ” !

  Aceasta initiativa am lansat – o deja in Consiliul Local ! Va doresc succes !

 10. Eu ma intreb (ca fapt divers, fara sa am vreun candidat in vedere), cum poate FACE ceva pentru oras cineva care nu este in stare sa faca ceva cu viata personala !Adica, sa-si pastreze familia. Imi? Cum? Dupa comentariile si raspunsurile la comentarii cat mai acide pe care le-am citit pana acum….Eu cu cine votez?

  • Doamna, se pare ca la dumneavoastra inaintarea in varsta nu are niciun efect benefic asupra intelepciunii.

 11. Si tot ca fapt divers nu se spune nicaieri , nimic despre AMANTA.Se discuta tot despre SOTII.Nu are nimeni amanta? Toti luptati cot la cot cu sotiile? Ale cui?

  • Tanti Anisoara, va stiu femeie serioasa, sau cel putin asa va consideram. .

  • Doamna am rugamintea sa nu faceti afirmatii nefondate. Voi da in judecata pe oricine indrazneste sa imi terfeleasca numele.

 12. Domnule Catalin Munteanu sa stiti ca va iubim si va votam toata familia noastra din codlea nord .Ne’ati dat locuri de munca.Tot ce ati promis v’ati tinut de cuvant. Nu ca ceilalti care au facut toate soselele in afara de codlea nord.Ba mai precis trotuarele din fata blocului 1.La domnul Tamas, la Duma hotii acestia care fura si din asociatie au facut camara personala ,garaj si parcare pt motocicleta dansului.Acesti oamenii trebuie dati jos.Sa luati masuri .VA IUBIM SI VA ALEGEM!!!!!

  • Si ce legatura are faptul ca „Ne’ati dat locuri de munca” cu Primaria.
   Asta-i romanu’ „Sa ni deie !”

 13. Mi se pare multa,multa lingusala !!!!!
  D-na Munteanu asa arata cartierul d-voastra acum 4 ani? Despre ce vorbim? Daca aveti de comentat la adresa luiTamas si Duma de ce nu le spuneti personal?,doar sunt oameni.Sau da bine sa vada d-l Muntean,ce reprezentanta redutabila are Codlea Nord.JALNIC!!!!!!!

 14. Domnule Catalin Muntean, ati putea fi votat de o tara intreaga, prin renumele firmei pe care o conduceti. Pentru OMUL Catalin Muntean, prin asociatia civica pe care o reprezentati, faptele va recomanda pentru functia de primar.Sutele de oameni carora le-ati dat o speranta, ajutor material, hrana, sunt din categoria celor care nu au posibilitatea sa se exprime, asa cum o fac eu. Aratati domnule Muntean, hirtia prin care vi se refuza acordarea unui spatiu, pentru cantina sociala pe care ati dorit sa o sponsorizati. Refuzandu-va acest spatiu,au refuzat dreptul sutelor de oameni cu posibilitati materiale reduse, la o masa calda pe zi, la un minim de decenta. Modestia de care dati dovada, bunul simt si educatia pe care ati primit-o, nu sunt argumente suficiente in lupta politica in care ati intrat.
  Mult succes domnule Catalin Muntean.

 15. Ca o reprezentanta redutabila la Asociatia d-lui Munteanu ,am inteles si noi cititorii ca il preaslaviti.Concret despre ce spatiu de inchiriat este vorba,pentru cantina sociala?(daca stiti).Oare chiar toata tara ar vota?
  Sunt destui angajati din renumita firma nemultumiti!
  Este o afacere personala si atit,platindu-si darile mici sau mari.
  Pe mine personal nu ma reprezinta nici un om cu afaceri proprii.Sa nu ma intelegeti gresit,eu il admir si sa aiba succes in afaceri!.
  Parere proprie si personala.

  • Doamna Vio, daca pe dumneavoastra nu va intereseaza ca 7 miliarde de lei se duc anual la bugetul local, daca nu va intereseaza ca 500 de oameni au ce pune pe masa datorita afacerii lui Catalin Muntean, daca nu va intereseaza ca acesti oameni cu afaceri cinstite, autohtone, scot tara din foame, va inteleg.. Poate asa mi s-ar fi impus si mie sa gandesc daca eram membru PDL. 🙂

   • Again !
    Ovidiu, ce legatura au afacerile si locurile de munca cu Primaria.
    Mie mi se pare ca esti fan Catalin Munteanu.

 16. In primul rind nu ai inteles nimic!!! Eu personal il apreciez in afacerea pe care o desfasoara,nu este singurul in Codlea dealtfel.
  D-le Stan,mie nu imi IMPUNE nimeni ce sa vorbesc!!!.
  A folosit cineva expresia stan(cuta),f.f.f adevarat.
  Eu nu am jignit pe nimeni,nu sunt indiferenta la ce se intimpla in jurul meu!!!Te sfatuiesc sa gindesti inainte de posta,daca ai pretentii de la tine.!!
  Fata de tine si despre scrii,nu pot avea respect.
  Tu personal chiar nu apreciezi nimic din ce sa facut in acest municipiu??

  • Citez din comentariul dvs din articolul cu APA: ,,As vrea sa fac un apel la adresa d-voastra la decenta,bun simt,si anume un om nu racneste.Inchei acest comentariu cu o intrebare,ce inseamna sensuri giratorii dubioase,si tot felul de prostii??? Si vizavi de culoarea politica,daca asta are importanta pt d-voastra va recomand sa veniti la sediul PDL,sau la primarie la actualul viceprimar sa va priviti in ochi si sa ii pune-ti toate intrebarile,bineinteles sub identitatea adevarata.Va asigur ca veti primi raspunsurile fara sa racneasca. O seara buna!”

   Nu fiti suparata, pot sa va invit si eu la sediul redactiei Codlea Info.. 🙂

 17. Ce ciudatenii scriu unii aici. Domnilor admini as recomanda ca barfele si mizeriile tip radiosant scrise de personajul de mai sus, Anisoara, sa nu apara pe aici. Eu citesc Codlea Info si mereu a fost un site decent si de un anumit nivel. Nu permiteti domnilor sa apara asemenea specimene si sa isi aduca tiganiile aici.

 18. D-le Stan,asteptam raspuns eventual la comentariul de la acest articol.
  Nu inteleg ce ai vrut sa faci!!!!
  Eu stiu ce am scris la articolul cu apa……chiar si in acel articol am intrebat un anume domn. D-voastra ii reprezentati?
  Sa lasati ironia deoparte,sa va faceti treaba in continuare cu profesionalism pentru ca se termina si campanie si alegerile.
  Eu nu sunt suparata,sunt indignata ,m-am scarbit de unele comentarii!!!!!

  • Doamna Vio, va cam contraziceti. Intr-un comentariu anterior spuneati ca nu aveti niciun fel de respect pentru mine si ceea ce fac. Daca ,,profesionalismul” meu reiese din acel comentariu, permiteti-mi sa va las in … treaba dvs. N-am cu cine.

 19. Domnule Director Cătălin George Muntean ,aş dori să iau legătura cu dumneavoastră pentru o discuţie personală.
  Având în vedere faptul că sunteţi foarte ocupat prin responsabilităţile pe care le aveţi,cum ne putem întâlni ,unde şi la ce oră.
  Vă urez multă baftă în cursa pentru Primăria Codlea, pentru că experienţa pe care aţi avut-o cu firma dvs. şi aţi reuşit, demonstrează că veţi putea gospodări şi Primăria Codlea la fel, cei care vă vor vota cu încredere nu vor fi dezamăgiţi după ce veţi ieşi primar, pentru că eu sunt membru PNL din 2003 şi există o diferenţă izbitoare între modul de viaţă PDL şi PNl.
  Cu respect Ing Adrian Ursu

Comments are closed.