Cum să alegi corect un umidificator pentru casa ta?

0
851 vizualizari
views

În ultimul timp tot mai multă lume caută să cumpere un umidificator pentru casă. Dacă te întrebi dacă ai și tu nevoie de unul, probabil că da pentru că un umidificator de la Doterra aduce foarte multe beneficii atât camerei, cât și ție în special.

Înainte să cumperi un model, trebuie să înțelegi cum funcționează, care sunt tipurile de umidificatoare existente pe piață, ce beneficii au, dar și micile dezavantaje.

Cum funcționează un umidificator

Un umidificator Doterra este un aparat care ajută la adăugarea cantității necesare de umiditate în aerul din spațiile închise. Aerul uscat poate cauza o mulțime de probleme, așa că este necesar și important să menținem un nivel de umiditate în locuință. Majoritatea umidificatoarelor funcționează prin procesul de evaporare. În interiorul aparatului există un rezervor care conține apa, de unde aceasta este distribuită într-un bazin intern. Apoi este absorbită de un filtru special unde un ventilator suflă aer, astfel rezultând un aer umezit.

Dacă te intrebi de ce aerul din casa ta este uscat, în special iarna, trebuie să știi că acest lucru se întâmplă din cauza frigului specific acestui anotimp. Aerul rece absoarbe mai puțină apă decât aerul cald, așa că atunci când aerul de afară va intra în casa ta și se încălzește, nivelul umidității scade și mai mult.

Beneficiile unui umidificator Doterra

Un umidificator de la Planteco poate avea multe beneficii, însă vom trece prin cele mai importante dintre acestea.

 1. Ajută la menținerea pielii fine, fără să fie uscată și să apară anumite alergii, iritații sau crăpături.
 2. Protejează gâtul. Probabil ți s-a întâmplat să te trezești dimineața cu gura uscată și durere în gât. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei umidității. Umiditatea necesară în aer ajută la evitarea durerilor în gât sau chiar a pierderii vocii.
 3. Calmează sinusurile. Lipsa umidității poate duce la discomfort la respirare, presiune a sinusurilor, dureri de cap sau chiar sângerări nazale.
 4. Ajută la un somn liniștit și la evitarea apariției sforăitului.
 5. Induce o stare de relaxare și ajută la evitarea apariției stresului, anxietății sau depresiei.
 6. Previne apariția răcelii și calmează simptomele acesteia.

Tipuri de umidificator

 1. Umidificatoarele cu aer rece distribuie vapori de temperatură camerei și sunt recomandate în special pentru faptul că acoperă zone mai mari și folosesc mai puțină electricitate decât alte modele.
 2. Umidificatoarele cu aer cald folosesc un element de încălzire a apei și o împrăștie în cameră sub forma unor vapori de aer calzi. În general, acest model folosește mai multă electricitate, dar partea bună este ca procesul de încălzire a apei omoară bacteriile și impuritățile din ea înainte să fie distribuită în aer.
 3. Umidificatoare cu ultrasunete. Se găsesc atât în variante cu aer rece, cât și în variante cu aer cald și sunt recomandate în special pentru faptul că nu sunt zgomotoase.

Am pregătit o listă cu câteva aspecte de care să ții cont atunci când vrei să cumperi umidificator de la Planteco pentru a alege modelul potrivit.

 • Gândește-te unde îl vei poziționa. Contează foarte mult dimensiunea camerei în care vei folosi umidificatorul pentru că nu vrei să ai umiditate în exces (în cazul unei camere prea mici) sau să nu simți nici o diferență (în cazul unei camere prea mari). De asemenea, amplasează-l într-un loc potrivit astfel încât să poată împrăștia vaporii în întreaga încăpere.
 • Alege un model practic, care să fie ușor de mutat și folosit într-o altă încăpere. De asemenea, verifică dacă filtrul este unul simplu, ușor de înlocuit și care să nu coste prea mult. Un plus ar fi să fie ușor de folosit din punct de vedere al butoanelor și setărilor.
 • Ia în calcul dacă este ușor de curățat pentru că aceasta este una dintre cele mai mari probleme ale unui umidificator.

Dacă ai deja un umidificator, atunci ia în calcul opțiunea de a cumpăra unul dintre modelele de difuzoare aromaterapie, care te va ajuta pentru un stil de viață relaxant și sănătos.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic