Cum alegi chiuveta potrivită pentru bucătaria ta?

0
1.207 vizualizari
views

În bucătărie, unul dintre cele mai folosite zone este chiuveta. În ea te speli pe mâini, în ea speli vasele, clătești legumele și prepari carnea. Chiar dacă nu gătești în fiecare zi, chiuveta din bucătărie va fi, în mod categoric, cel mai folosit spațiu. De aceea, chiar dacă aceasta trebuie să se potrivească frumos cu restul bucătăriei, este extrem de important să răspundă nevoilor tale de zi cu zi. Iată în cele ce urmează toate detaliile de care ai nevoie pentru a îți achiziționa chiuveta ideală.

Producător consacrat sau firme mai puțin cunoscute?

Ca în multe alte cazuri, în ceea ce privește chiuveta de bucătărie putem afirma că este important producătorul. Să achiziționezi un obiect de calitate, care vine însoțit de un certificat de garanție precum și de instrucțiuni care îți asigură un montaj corect este extrem de important. Pentru a-ți ușura alegerea, cel mai simplu este să accesezi un magazin online care vinde produsele mai multor producători pentru a le putea compara. Spre exemplu, chiuvetele de la NeaKaisa sunt prezentate cu specificațiile tehnice furnizate direct de producători.

 

Tipuri și mărimi de chiuvete

În primul și în primul rând, trebuie să cunoști care este dimensiunea de chiuvetă care se potrivește în bucătăria ta. Odată ce ai măsurat spațiul destinat acesteia și știi care este mărimea potrivită, poți trece la selectarea chiuvetei în funcție de tip, culoare, montaj sau material.

  • Tipuri de chiuvete

În principal, chiuvetele de bucătărie sunt disponibile în trei variante: cu o cuvă, cu două cuve sau cu 1 sau 2 cuve și jumătate. În funcție de acestea se mai poate opta dacă să aibă picurător sau spațiu pentru suportul de veselă și tacâmuri. Alegerea între acestea ține de preferințele personale și de spațiul disponibil alocat chiuvetei.

  • Formă

Acum există chiuvete rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare, ba chiar și chiuvete ce pot fi montate pe colț. Astfel, indiferent de preferințele personale sau de forma blatului din bucătărie, mai mult ca sigur vei găsi chiuveta ce va corespunde întocmai cerințelor tale.

  • Material

Printre cele mai folosite materiale pentru chiuvetele din bucătărie rămâne inoxul. Fiind foarte ușor de modelat, există o mare varietate de forme și finisaje.

  • Chiuvetele din granit sunt extrem de căutate prezentând câteva avantaje. Fiind realizate dintr-un material de înaltă calitate ușor de întreținut, sunt considerate extrem de rezistente, concepute special pentru utilizarea repetată. Mai mult, chiuvetele din compozit vin într-o gamă variată de culori. De aceea, acestea sunt alese de cei care doresc să integreze chiuveta în bucătărie din punct de vedere cromatic.

Chiuvetele de bucătărie confecționate din ceramică sunt rezistente la rugină sau decolorare în timp. În plus, finisajul neted și lucios le face ușor de curățat și de întreținut.

Câte tipuri de montaj există?

Chiuvetele de bucătărie sunt în prezent disponibile cu mai multe tipuri de montaj, create special pentru a ieși din tiparul bucătăriei clasice cu care ne-am obișnuit până acum.

  • Chiuvetele de tipul celor întâlnite în amenajările inspirate din fermele americane au fost proiectate cu o cuvă încăpătoare. Pentru acest lucru, ele prezintă un spațiu ieșit în exteriorul blatului care se încadrează bine în orice tip de bucătărie, modernă sau tradițională.
  • Chiuvetele de bucătărie destinate să se încadreze într-o decupare a blatului. Acestea au de cele mai multe ori o margine expusă care se sprijină pe blat și vor avea unul sau mai multe orificii de montare pentru instalarea bateriei de bucătărie.
  • Chiuvetele de bucătărie sub-blat sunt incastrate complet în blat. Acest tip de montaj oferă un aspect elegant și simplifică procesul de curățare din jurul chiuvetei.
  • Chiuvetele de bucătărie suspendate pe perete le transformă în punctul de atracție al bucătăriei. Se poate opta pentru o astfel de chiuvetă pentru bucătării spațioase ce adoptă o tematică industrială.

Accesorii utile pentru orice chiuvetă

Odată stabilite toate detaliile ce țin de tehnic, funcționalitate și aspect, un alt lucru ce merită luat în considerare este ce accesorii vei alege pentru chiuveta ta. Să optezi pentru accesorii de calitate pentru chiuvete poate să îți ușureze considerabil treaba care implică lucrul în jurul chiuvetei.

Să cumperi chiuveta de bucătărie perfectă pare un proces extrem de complicat având în vedere toate opțiunile de forme, culori, materiale și sisteme de montaj. Însă cu ajutorul informațiilor aflate mai sus, cu siguranță îți va fi mult mai ușor în a lua decizia potrivită.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic