Crește limita de viteză pe drumurile expres din țară

0
656 vizualizari
views

Viteza pe drumurile expres din țară, de la 100 la 120 km/h. Este proiectul votat în unanimitate de parlamentari. Inițiativa i-a aparținut fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Aşa cum este legislaţia în prezent, limita de viteză ar fi 100 de km/oră pe acest tip de drum, aceeaşi limită ca pe drumurile naţionale care au rang european. Drumul expres este aproape la fel ca o autostradă. Votând acest proiect în Parlamentul României, este timp până la deschidere ca românii care au plătit pentru acest drum să îl poată folosi la viteza de construcţie”, a explicat deputatul Cătălin Drulă, citat de romania-actualitati.ro

Primul drum expres din România ar urma să fie inaugurat la începutul săptămânii viitoare. Este vorba despre  tronsonul din șoseaua  Craiova-Pitești care are 18 km.

Parlamentarii speră ca încă de la inaugurare, pe tronsonul Craiova – Pitești să se poată circula cu 120 de km/h, așa cum au votat.

Limita maximă de viteză în afara localităţilor pe drumurile expres este 120 km/h, faţă de 100 km/h cum este în prezent, au stabilit deputaţii. Pentru autostrăzi, limita de viteză rămâne de 130 de kilometri.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic