Copiii din Augustin pot face cursuri într-un autobuz transformat în școală

0
875 vizualizari
views

Bucurie nespusă pentru copiii din comuna Augustin când au văzut autobuzul transformat într-o adevărată școală, cu dotări de ultimă generație. Asociația Zi de Bine a inaugurat în cursul zilei de luni, 16 noiembrie, EDUBUZZ-ul, un proiect care vine în sprijinul copiilor din această zonă defavorizată.

În luna octombrie, Asociația Zi de Bine a adus la viață un autobuz scos din circulație și l-a transformat radical într-un spațiu educațional pentru copiii din satul Augustin, județul Brașov. Cu un autobuz vechi, ruginit și fără roți, nu poți ajunge prea departe. Cum bineînțeles, nici fără școală, încurajare și oameni devotați, visurile nu pot deveni realitate.

Astfel, la începutul lunii octombrie, doi învățători, Natalia Ginghina și Adrian Secal, au licitat pentru un autobuz scos din circulație cu scopul de a-l transforma într-un spațiu de studiu, unde copiii să poată veni după ore. Transformarea auobuzului necesita o investiție semnificativă. Atunci a intervenit Asociația Zi de BINE, ne spune Melania Medeleanu, președinte al asociației. Pentru acest proiect s-au strâns peste 35.000 de euro, bani proveniți din donarea zilei de naștere (inclusiv Simona Halep și-a donat ziua pentru acest proiect) dar și prin contribuția companiei Rehau, care și-a donat aniversarea a 25 de ani de prezență în România.

S-a muncit zi lumină, cu voluntari, timp de 30 de zile, dar satisfacția muncii a fost pe măsură când copiii au pășit pe treptele autobuzului în noua școală. Au tobuzul are dotări multiple, tablete, internet, zonă de bibliotecă unde copii pot face lectură, chiar și o bucătărie și sistem de supraveghere video online.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic