Este protest pe aeroportul Otopeni din Capitală, după ce peste 30 de piloți și copiloți au anunțat că se simt rău și nu vin la muncă.
Conducerea Tarom a convocat negocieri de urgență cu sindicaliștii. Asta după ce ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut reprezentanților companiei să soluționeze cât mai repede problema. Delegația României la NATO, alături de președintele Senatului Nicolae Ciucă, a rămas blocată pe aeroport, însă a decolat, în cele din urmă, cu un avion militar. Nu la fel de norocoși au fost românii care au avut zboruri programate în ultimele ore. Zeci de zboruri au fost anulate, iar autoritățile anunță că situația s-ar putea prelungi chiar și mâine.
UPDATE 12:00 – Conducerea Tarom se va întruni în regim de urgență. La întâlnire au fost invitați șefii de detașamente, dar și piloții care s-au declarat inapți. Totodată Tarom a declarat că încearcă să rezolve problema pasagerilor cât mai repede.
„Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile”, au spus reprezentanții Tarom.
UPDATE 10:00 – Compania TAROM anulează luni 10 curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunţat operatorul aerian.
„În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”. Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, transmit reprezentanţii TAROM, într-un comunicat de presă.
Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni – Iaşi-Otopeni, ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni, ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni, ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni şi ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni.
Compania a precizat, în comunicat, că traversează o situaţie fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de soluţii şi protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center şi o parte dintre piloţi şi însoţitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operaţională şi iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activităţi s-a alocat deja personal suplimentar, se menţionează în comunicat.
„TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, a transmis operatorul aerian naţional.
ȘTIREA INIȚIALĂ
A fost din nou haos pe aeroportul Otopeni, după ce mai multe curse ale companiei Tarom au fost anulate. Sute de oameni și-au petrecut noapte pe bănci sau podele în așteptarea de a se îmbarca la bord.
Mai multe curse cu destinația Cairo, Amman, Beirut și Budapesta au fost anulate imediat după miezul nopții. De vină pentru situație ar fi lipsa de personal, asta după ce în ultimii doi ar fi plecat nu mai puțin de 60 de angajați.
Oamenii s-au revoltat și deși au cerut să vorbească cu un reprezentant al companiei, aceștia se plâng că au fost ignorați, potrivit realitatea.net.