Comunitatea românilor din Bruchsal (Germania), de Ziua Națională a României

0
1.152 vizualizari
views

Și anul acesta de 1 Decembrie românii din Germania au sărbătorit prin Asociația germano-română LITERA e.V. Bruchsal, Ziua Națională a României. De data aceasta într-o atmosferă de familie, la Restaurantul Tradițional Românesc Transilvania. Astfel, românii de aici din Germnaia s-au simțit din nou mai aproape de casă și tradiții.

Organizatorii unei seri autentice românești, Asociatia germano-romana, (presedinte Ana-Maria Flegler Samarghitan ,vice-presedinte Adina Nistor ) în colaborare cu Restaurantul Transilvania, au adus împreună aproximativ 100 de persoane. 

Evident, programul muzical și artistic le-a amintit oamenilor de obiceiurile de acasă, fiind oferit de Scoala Romaneasca Bruchsal (poezii ,vioara,cintece patriotice) si grupul ETNO (dansuri folclorice pentru copiii si adulti si cintece traditionale),ambele desfasurindu-se in cadrul asociatiei. Totodată, românii și-au putut face o imagine asupra momentului Marea Unire prin vernisajul de expoziție al asociației.

LITERA -Deutsch-Rumänischer Verein e.V. Bruchsal

LEGAMÂNT -IDENTITATE-TRADIȚII-EDUCAȚIE-ROMÂNIA-ALTERNATIVA

Asociaţia germano-romană ”LITERA” este prima asociaţie non-profit din
orașul Bruchsal și împrejurimi, înființată pentru a susține cetăţenii români în integrarea lor în societatea germană, precum și pentru a promova tradițiile și identitatea culturală românesca .
LITERA oferă:
 Cursuri de limbă și comunicare în limba română pentru copii – Școala
românească
 Cursuri de dans pentru copii și adolescenți
 Grupă de bricolaj, parinți și copii
 Sprijin de orientare în Bruchsal;
 Cooperare cu instituții în domeniul socio-cultural
 Evenimente culturale şi alte sărbătoriri pentru comunitatea românească din Bruchsal
 Întâlniri lunare cu membrii asociației

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic