Comemorare a militarilor israelieni și român, care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică

0
559 vizualizari
views

Impresionante forțe de securitate la comemorarea militarilor care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din masivul Bucegi, în anul 2010, întrucât la comemorare a fost prezent președintele statului Israel, Reuven Ruvli Rivin, dar și alți oficiali ai ambelor țări, România și Israel, comandanți ai forțelor armate, aparținători ai militarilor căzuți la datorie.

Plecați într-o misiune de la baza aeriană de la Buzău, cei 7 militari, 6 israelieni și 1 român, în condiții de vreme rea, s-au prăbușit cu aparatul de zbor pe o creastă a masivului Bucegi. Aceștia efectuau un exercițiu de instruire. Odată cu aceștia s-a prăbușit și lumea celor 7 familii. Momentul era începutul mult doritei cooperări a Forțelor Aeriene Israeliene cu statele NATO.

Pe locul prăbușirii aeronavei este arborat un steag mare, iar la baza muntelui, în apropiere de localitatea Șimon autoritățile au ridicat un monument închinat militarilor dispăruți în misiune.

La comemorare, Garda de Onoare a intonate imnurile celor două țări, s-au rostit alocuțiuni: președintele Israelului și din partea administrației prezidențiale gen.lt. Mihai Șomordolea. A urmat depunerea de coroane, atât din partea oficialităților cât și din partea familiilor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic