Colectăm selectiv sau viceversa?

0
1.692 vizualizari
views

Codlenii n-au prea înțeles care este diferența între a colecta selectiv și a selecta colectiv, noile containere find lipsite de afișe cu reguli de colectare. Sau poate că aceștia știu care este diferența, dar nu o pot pune în practică din motive evidente.

Pe fostele clopote de fibră de sticlă stau lipite afișe cu colectarea sticlei, plasticului și hârtiei. Un clopot verde, unul galben. N-am înțeles nimic, ce am voie să pun în acele recipiente? Asta se intâmplă în spatele școlii gimnaizale nr 3. Sus, la ieșire din cartierul Măgurii cu Garoafelor, citesc un afiș explicativ pe noul container, unul din care înțeleg că în acel container pot colecta plastic, hârtie, carton și o întreagă listă afișată. Dar containerul este deja plin, în timp ce, în țarc, un pachet de cartoane zace pe jos, iar alte bidoane de bere îi țin companie pentru că în containerul gol din față se colectează doar gunoi menajer, biodegradabil. Cel puțin nu mai există mormanele de gunoi arhiștiute.

Totuși, cam aiurea, nu? Nu ar fi frumos să avem niște pancarte cu instrucțiuni clare? Sau poate un program de ridicare a acestor containere? În altă ordine de idei, dacă tot vorbim despre un program pilot, n-am putea să-l începem cu dreptul? Să facem o informare a populației, să fim printre oameni, să explicăm, să fim corecți până la urmă!

colectare_selectiva colectare_selectiva2 colectare_selectiva3

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic