Codlenii ar putea ieși la pensie mai devreme, fără penalități

1
453 vizualizari
views

Lista localităților cu cetățeni români care pot să opteze pentru pensionare anticipată se va mări cu încă un nume, conform celei mai noi propuneri legislative, care se află în momentul actual în Senat.

Românii din localitatea Codlea din județul Brașov se vor putea pensiona anticipat, cu doi ani mai devreme, fără alte penalități.

Motivul? Această zonă a fost intens poluată timp de vreme îndelungată, în special odată cu înfiinţarea Uzinei „Colorom” în anul 1878. Peste 2.500 de oameni au lucrat în uzină și au fost expuși zilnic substanțelor care dăunează sănătății precum clor, fluor, fosgen, benzidine, eniline, nitrobenzen, acizi (sulfuric, azotic, clorhidric, acetic), dimetilsulfat, naftalină, sodă caustică, sodă calcinată.

Așadar, persoanele care au locuit în Codlea, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. Pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele trebuie să fi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate şi pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. 1. Dacă această prpunere se va legifera, ce trebuie să facă persoanele care se îndeplinesc condițiile ?
    2. Ce se va întâmpla cu cei care sunt deja pensionați anticipat ? ( de ec. anul trecut în luna mai ).

    Mulțumesc.

Comments are closed.