Codleni de succes – Dorin Saramet

4
3.524 vizualizari
views

Despre afacerea pe care a dezvoltat-o in ultimii 3 ani, din 2008, Lingemann Romania – a grupului german Lingemann GmbH, ne vorbeste un codlean de succes, care a inteles ca dezvoltarea unei comunitati tine in principal de resursele financiare, de prosperitatea acesteia. Cu peste 3.500 de furnizori insumand 1.4 milioane de produse, Lingemann Romania deserveste clientii industriali zonali si din tara cu cele mai competitive produse de pe piata. Cifra de afaceri de peste 2 mil. de euro realizata anul trecut, l-a propulsat in topul firmelor de succes care aduc bani la bugetul local. Chiar si in perioada de recesiune economica, Lingemann Romania reprezentata de Dorin Saramet, a facut numai in acest an 8 angajari. De remarcat faptul ca a oferit aceasta oportunitate si tinerilor proaspat iesiti de pe bancile scolii.

L-am intrebat de ce la Codlea si nu la Timisoara, locul unde se afla principalul beneficiar al produselor sale din concernul german Draexlmaier, raspunsul acestuia venind cu promptitudine si mandrie: ” S-au purtat discutii  cu partea germana Lingemann GmbH, intrucat initial acesta stabilise cu Draexlmaier Romania (Timisoara) ca firma sa fie aproape de firma mama a beneficiarului principal. Eu am insistat sa fie la Codlea, argumentand ca Draexlmaier avem si in orasul Codlea, fapt ce nu l-a convins pe reprezentantul Lingemann GmbH, care mi-a spus ca daca ii dau un motiv serios, va alege Codlea. Si i-am spus ca sunt codlean si vreau ca roadele muncii mele sa se reflecte in locurile de munca si banii din impozite, de care sa beneficieze comunitatea.”

Este la fel de nemultumit de situatia actuala a spitalului din Codlea, insa din punctul sau de vedere aceasta situatie nu poate fi rezolvata in strada, ci prin reforma. Participa activ la actiunile de caritate desfasurate de diferite organizatii non-guvernamentale sau chiar pe cont propriu, in fiecare an in preajma sarbatorilor bucurand copii si familiile cu venituri foarte mici. Este un familist convins si iubeste Codlea.

Lingemann Romania:

Aprovizionare industriala integrata cu :

a.       Echipamente protectie

b.      Power Transmission (rulmenti curele, cai ghidare)

c.       Echipamente curatenie

d.      Uleiuri

e.      Piese de schimb

f.        Scule de mana si aschietoare

g.       Servicii

h.      MRO (maintenance – repair – operations)

i.         Birotica

j.        Elemente de asamblare

k.       Diverse

Locatii: Codlea, Craiova, Timisoara

–          18 angajati – 8 someri

Cifra de afaceri :

a.       2008 – 300.000 EUR

b.      2009 – 800.000 EUR

c.       2010 – 2.000.000 EUR

Plati la bugetul local – aprox. 360.000 Euro/an

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Buna dimineata,
    Multumesc pentru reportaj, dar as dori sa aduc o mica clarificare. Platim (deocamdata) la Bugetul de STAT aprox 360.000 Eur/an. In bugetul local (deocamdata) aceasta suma se reflecta cam cu o treime , adica 120.000/an respectiv 10.000 Eur/luna.
    Cu stima, Dorin

  2. Felicitari Dorin Saramet,un om vertical cu un profesionalism nemtesc in ceea ce face si vizibil sensibil la problemele codlenilor.
    „Sunt codlean si vreau ca roadele muncii mele sa se reflecte in locurile de munca si banii din impozite, de care sa beneficieze comunitatea.” frumoase cuvinte,ma inclin cu respect in fata tuturor care gandesc si fac ca DORIN SARAMET.

  3. Constat cu stupoare ca astfel de articole in care se regasesc OAMENI ca Dorin Saramet care fac ceva pentru orasul nostru au putine vizualizari,iar la articole tip can-can vizualizarile sunt impresionante, poate multi nu stiu ca bugetul local al unei localitati este „aprovizionat” si cu banii de la aceste firme prin achitarea taxelor si a impozitelor,ar trebui sa cunoastem mai bine acesti OAMENI deoarece ei contribuie semnificativ la dezvoltarea municipiului nostru.

  4. […] Citește si Codleni de succes – Dorin Șaramet […]

Comments are closed.