Codlea va fi din nou capitala poeziei pentru o zi, pe 24 ianuarie 2014

2
2.282 vizualizari
views

În căutarea armoniilor perfecte, 27 de autori din întreaga țară s-au încumetat să realizeze împreună antologia Insomnii Mătăsoase,  iar pe 6 aprilie 2012, Asociația pentru Înfrumusețarea Codlei să invite oaspeți de seamă la Restaurantul Cetate Codlea, cu prilejul lansării primei cărți a grupului literar Insomnii Mătăsoase.

insomnii matasoase vol 2

Un proiect devenit de suflet pentru Codlea, la care si-au adus aportul cei mai frumosi oameni din țară, a continuat cu lansarea pe 6 octombrie 2012, al celui de al doilea volum al antologiei grupului literar “Insomnii mătăsoase” (realizat la Editura “Pastel” din Braşov), care cuprinde atât autori de seamă din spaţiul carpato-dunărean precum şi din Diaspora, cu participarea extraordinară a scriitorului prof. univ. dr. Petre Anghel, cu sprijinul Primăriei Codlea și al Casei Municipale de Cultură Codlea.

Despre antologie, Dan Sîrbu, critic literar, omul care a zămislit tehnoredactarea celor două volume, spunea:

,,… dincolo de toate cuvintele şi – mai ales – dincolo de toate plăsmuirile, acest grup literar s-a concretizat din dorinţa de a demonstra că respectul este mai puternic decât răutatea lumii, atunci când este necondiţionat, generând inefabil…”

insomnii matasoase

Povestea continuă la început de an 2014 după o binemeritată pauză, când grupul literar „Insomnii Mătăsoase” realizează prin cei 33 de autori cel de al 3-lea volum, astfel că pe data de 24 ianuarie Asociației Pentru Înfrumusețarea Codlei, având aceeași deschidere din partea Primăriei Codlea și a Casei Municipale de Cultură, îi revine deosebita plăcere de a vă invita să participați la o nouă lansare de carte la Restaurant Cetate Codlea, începând cu orele 18:00.

Și dacă la lansarea celui de al doilea volum, am sprijinit beneficiarii Fundației Rafael, ONG care se ocupă de asistarea persoanelor cu dizabilități din Codlea, de această dată, la inițiativa președintelui Asociației Pentru Înfrumusețarea Codlei, Ovidiu Stan, vom servi unui scop la fel de nobil, sumele obținute fiind redirecționate către cazul Alexandrei Olaianos, un copil de 4 ani aflat sub tratament.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Pe drept cuvânt, Codlea va fi capitala poeziei pentru o zi… Editura Pastel prin Gabriela Daraban și scriitorii:Petre Anghel, Aurel Buricea, Aurel Sibiceanu, Adrian Munteanu, Ion Topolog, Laurențiu Ciprian Tudor, Virgil Borcan, ne vor onora cu prezența. Dintre insomniile care au viat volumul III antologic vor fi prezenți:Adrian Păpăruz, Ioana Burghel, Mariana și Stefan Teodor Cabel, Vera Craciun, Bălan Dragomir Dragoş, Teo Laurean, Catalina Munteanu (poate) Mariana Mihai (poate), Luminita Cazan Mazilu(poate) Nicu Murgasanu, Mica Strat (poate), Fagarasi Zavoianu Vali, Ovidiu Stan și subsemnata( ultimii doi ne vom da silința să fie un eveniment demn de scriitorii „ADEVĂRAȚI” care vor fi la Codlea)… Pentru evenimentul din Codlea, grație amabilității unui OM special și foarte drag sufletului meu v-am pregătit o surpriză de proporții, ceva extraordinar, nu mă întrebați mai mult, vă spun doar că surpriza de care vorbesc va intra în istoria orașului Codlea. La surpriza mea se vor adăuga surprizele celor de la Codlea care credeți-mă, vor fi pe măsura oamenilor cu adevărat mari care ne vor onora cu prezența și pe măsura inimilor voastre.

Comments are closed.