Codlea reprezentată la Palatul Elisabeta cu ocazia Zilei Regalității

0
4.261 vizualizari
views

Cu ocazia zilei de 10 Mai – Ziua Regalității, am avut deosebita onoare de a da curs invitației Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române și Principele Radu, de a lua parte la manifestările prilejuite de această zi. Moment festiv, de mare încărcătură emoțională pentru invitați. Domnii au purtat costum de culoare închisă și cravată, iar doamnele ținută de după-amiază și pălărie.

Am salutat inițiativa maestrului Petrică Buhnici, director al Casei de Cultură Codlea, de a oferi Altețelor Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române și Principele Radu, lucrarea realizată de către domnia sa și intitulată ”Regele Mihai – Bust”. De asemenea, în numele administrației și a primarului Cătălin Muntean am transmis invitația oficială Altețelor Lor de a lua parte la manifestările cultural-artistice ale municipiului Codlea, Kronenfest – Zilele Codlei 2017, care se vor desfășura în peruioada 23 – 25 iunie în Maialul Codlea.

În aceste zile, România sărbătorește 140 de ani de la câştigarea Independenţei. Legea prin care a fost proclamată ieşirea de sub suzeranitatea Imperiului Otoman a fost adoptată de Parlament pe 10 mai 1877. Ziua de 10 Mai a fost vreme de 80 de ani Ziua Na ţională a României. La această dată, în 1866, Carol I a intrat în Bucureşti. 11 ani mai târziu, a fost declarată Independenţa. Iar pe 10 Mai 1881, a fost declarat regatul României. – aceasta este parte din istoria românilor…

Nu în ultimul rând dorim să aducem mulțumiri asistentului Custodelui Coroanei, d-ra Raluca Stratulat, pentru primirea călduroasă și gândurile frumoase.

DSC_0027 (Copy) DSC_0029 (Copy) DSC_0050 (Copy) DSC_0087 (Copy) DSC_0111 (Copy) DSC_0115 (Copy) ziuaregalitatii

 Regele Mihai al Romaniei (1)
 
 
 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic