Codlea rămâne din nou fără apă! Cât durează și ce este de făcut?

6
1.294 vizualizari
views

DSC_0725 (Copy)

Duminică seara în jurul orelor 22:30, conducta principală de alimentare cu apă potabilă a orașului a cedat, iar apa sub presiunea de 8 atmosfere a rupt betonul.

Situația este una fără precedent pentru locuitorii Codlei. După ce aceștia au rămas fără apă mai mult de 24 de ore la efectuarea lucrărilor de racordare și au fost nevoiți să își pună toată răbdarea la încercare pentru defecțiunea apărută ulterior, de această dată conducta s-a fisurat la sudura și s-a crăpat efectiv.

Cine sunt vinovații și cât durează remedierea problemei?

Vinovată de proasta execuție a lucrării este o firmă care a câștigat la APA BRASOV licitația pentru efectuarea lucrărilor, asta în cazul în care nu se va dovedi că racordul (cotul) era de proastă calitate, nefiind vina executantului lucrării. Treabă complicată de demonstrat, oricum cineva va trebui să plătească pagubele. Dar cum lucrarea se află în garanție, firma va reface tronsonul acolo unde a cedat.

Cât va dura?

Din primele estimări, Codlea va rămâne fără apă cel puțin până luni seara. Conform informațiilor, racordul care a cedat se fabrică doar la Sibiu și va fi adus cel mai devreme în după-amiaza zilei de luni, caz fericit în care codlenii vor avea seara apă la robinete.  Însă nu garantează nimeni că nu vor aparea situații neprevăzute.

Ce face municipalitatea și cum se implică.

Va lua legătura cu agenții economici care au puțuri de apă și de luni dimineață, cele două autospeciale ale SVSU Codlea vor fi la dispozitia cetățenilor pentru  a-i alimenta cu apă potabilă. Mașinile de pompieri vor fi prezente în diferite cartiere pentru a asigura un minim necesar populației, cât și celor care dețin animale.

Persoanele care vor să solicite apă, sunt rugate să apeleze numărul de telefon 0752.272.438

Vom reveni cu detalii pe pagina noastră de facebook Codlea Info

DSC_0726 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

 1. Din pacate incidentele de acest tip se vor mai repeta.
  De ce spun acest lucru? Pentru ca intamplator am trecut pe langa persoanele care verificau calitatea lucrarilor de pe santier si acestea se certau precum ca tot ce se facuse ca si lucrare nu avea un plan bine documentat si pus la punct si ca mai ales lucrarea in sine nu a respectat anumite standarde, cu alte cuvinte este prost facuta. Si cu toate astea se pare ca s-a acordat avizul de functionare.
  De atunci mi-am zis ca tot ce se intampla este un deja vu – pentru ca cu cativa ani in urma s-a intamplat acelasi lucru cu lucrarile de pe strada noastra, tot facute ca si aceasta de mantuiala si cand s-a dat drumul la apa toate bazinele nou construite s-au inundat pentru ca au cedat legaturile.
  S din pacate asa am ramas cu ele, inundate.
  Asa ca dupa cum se vede treaba, vom avea de acum incolo – adica nu vom avea – apa si pretul ei va fi dublu. Curat modernizare!!!!!!

  • Notă: În atenția cetățenilor orașului,
   Prețul apei rămâne neschimbat momentan. Când vom fi preluați de APA Brașov, vom afla și care sunt noile prețuri. Acest lucru se va realiza cel mai probabil cu 1 octombrie.

   • De la 1 iulie 2013 tariful pentru furnizarea apei potabile se va scumpi de la 3,73 lei/metrul cub la 4,10 lei/mc, în timp ce pentru un metru cub de canalizare tariful practicat de Compania Apa, care deţine monopol pe acest serviciu în Braşov, dar şi în alte localităţi din judeţ, va creşte de la 2,57 lei/mc la 2,83 lei/mc. Mai exact, pentru că cele două servicii se cumulează, braşovenii vor plăti 6,93 lei (1,56 euro) pentru un metru cub de apă consumată – a se verifica preturile pe site-ul companiei Apa Brasov.
    De la 1 octombrie nu cred ca vom avea tarife preferentiale fata de celelalte localitati.
    Diferenta de pret o poate face oricine cetatean uitandu-se pe factura proprie actuala.

Comments are closed.