Codlea are un potențial remarcabil în domeniul muzicii sacre

0
1.335 vizualizari
views

Cu ocazia aniversării a 500 de ani de la Reformarea Lutherană, a avut loc în Biserica Evanghelică din Codlea în după-amiaza zilei de  17. Aug. un recital de orgă susținut de muzicianul Peter Kleinert din Germania. Astfel, au fost interpretate la orga istorică Prause (1783) pe tema psalmului biblic “ O cetate puternică este Dumnezeul nostru”, piese de orgă din diferite epoci muzicale cum ar fi renașterea reprezentată de M. Praetorius, epoca barocă de J.S. Bach, romantismul de Max Reger sau contemporaneitate de compozitorul codlean Prof. Klaus Dieter Untch. Piesa lui era deja prezentată în premieră mondială de același interpret la începutul verii acestui an la celebra biserică “Thomaskirche” din Leipzig (Germania), unde activase marele compozitor J.S. Bach.
Această piesă a răsunat în data de 22. Aug. la Biserica Neagră din Brașov, interpretată de compozitorul Klaus Dieter Untch.
Faptul că în Codlea avem în incinta Bisericii Evanghelice orga istorică de valoare patrimonială, concerte de orgă de înaltă ținută artistică și un compozitor de excepție, care se remarcă pe plan internațional, demonstrează că localitatea Codlea are un potențial remarcabil în domeniul muzicii sacre.

DSC_0274 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic