Coaliția merge mai departe! Vot covârșitor în interiorul PNL pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

0
68 vizualizari
views

Ședință cu final… așteptat, luni dimineață, la PNL.

În ciuda valului de nemulțumiri din interiorul partidului și a amenințărilor la adresa conducerii liberale, mai mult sau mai puțin voalate, inclusiv privind ieșirea de la guvernare, liderii formațiunii conduse de Nicolae Ciucă au votat că sunt de acord cu asumarea răspunderii guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale. Votul a fost unul covârșitor în favoarea acestei măsuri.

Pentru asumarea răspunderii Guvernului au votat aproximativ 50 de lideri din Biroul Politic Național (BPN). S-au înregistrat 4 voturi împotrivă și3 abțineri.

Din primele informații, împotrivă au votat Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași).

Votul a fost decisiv pentru planurile coaliției de a merge mai departe cu măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liberalii au intrat, luni dimineață, într-o ședință de urgență în timp ce în Coaliție mocnește un nou scandal pe tema măsurilor fiscale. Membrii partidelor se plâng că, deși mai sunt câteva ore și începe noua sesiune, încă nu știu cum va arată proiectul pe care Guvernul din care fac parte trebuie să își asume răspunderea în zilele următoare. Cele mai mari controverse sunt legate de noile taxe.

De mai bine de doua ore discuta liberalii la Palatul Parlamentului. Din informatiile Realitatea PLUS, exista mai multe nemultumiri legate de masurile fiscale anuntate de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse, liberalii aar fi amenințat inclusiv cu ieșirea de la guvernare.

O ședință tensionată a avut loc si duminica seara, aceasta prelungindu-se pana târziu in noapte.

Potrivit surselor citate, conducerii partidului i s-a reproșat faptul ca nu s-a comunicat așa cum ar fi trebuit de la centru cu membrii partidului pe tema noilor taxe si impozite. Problema nu ar fi asumarea răspunderii, ci asumarea in aceasta forma, mai arata sursele citate.

O alta problema pe care liberalii au dezbătut-o intens vizează pactul de neagresiune cu PSD, asta in condițiile in care liberalii si social-democrații si-ar dori sa nu se mai atace reciproc.

Surse politice spun si că liberalii ar fi refuzat să voteze acordul politic cu PSD, propus de Nicolae Ciucă.

NOILE MĂSURI FISCALE, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

– eliminarea facilităților fiscale din IT, construcții și agricultură
– TVA redus (9%) doar pentru alimente și medicamente
– taxe pentru case și mașini scumpe
– noi taxe pentru companii

CUM VREA GUVERNUL SĂ REDUCĂ CHELTUIELILE

– tăierea posturilor vacante
– reducerea numărului de funcții de execuție
– tăieri de sporuri
– comasarea instituțiilor cu atribuții similare
– impozitarea tichetelor de masă și de vacanță

 

sursa: Realitatea PLUS

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ