Clubul IMPACT – ,,Din suflet, pentru bătrânii noștri”

0
1.495 vizualizari
views

Joi, 19 aprilie 2012, Clubul IMPACT de la Liceul Tehnic Simion Mehedinți Codlea a organizat un eveniment social ai cărui beneficiari sunt oamenii vârstnici din comunitate.

Cei 25 de elevi membri ai Clubului IMPACT, inimoși și puși pe fapte mari cum îi știm, au adunat fonduri și s-au dedicat cu totul evenimentului intitulat ,,Și bunicu’ și nepotu’ merg voioși la șezătoare ”, sub îndrumarea dascălilor Costea Mioara, David Adina, Tânjală Alina și Niță Paul.

Tinerii elevi, cu respect față de vârstnici, au chemat la restauratul Aluniș Codlea un număr de 60 de pensionari, dorind să le ofere o zi frumoasă, cu spectacol, cu voie-bună.  Pentru a alunga singurătatea și gândul la problemele vârstei a III-a, programul artistic a fost împletit cu invitații la dans pe melodii care au fost odată foarte apreciate, din care amintim: ,,Drumurile noastre”, ,,Nici o lacrimă”, ,,Soția prietenului meu”, ,,Hai acasă”, ,,Fotoliul din odaie”.

Pe tricourile albastre ale voluntarilor CTSM este scris ,,IMPACT (Implicare, Motivație, Participare, Acțiune, Comunitate, Tineri), concentrează-te pe comunitate!” Dornici să arate stima lor față de vârstnici, tinerii elevi au ascultat sfaturile acestora, istorii despre comunitate, povestiri despre tradițiile din orașul Codlea.

Prezent la recepție, preotul Gheorghe Cioacă, a binecuvântat cinstita adunare cu o rugăciune referitoare la bucuria Învierii Domnului Iisus. Referindu-se la experiența de viață pe care oaspeții evenimentului o pot împărtăși adolescenților CTSM, a îndrumat elevii să învețe de la domniile lor respectul, credința, tradițiile moștenite și valorile morale: ,,Totdeauna lucrul tău/ Să-l începi cu Dumnezeu/ Unde-i El cu harul său/ Niciun lucru nu e greu”.

Domnul viceprimar Călin Ivan a felicitat organizatorii, adresându-le oaspeților câteva cuvinte: ,,Dragii noștri părinți și bunici, puterea tinerilor stă în luptă iar a vârstnicilor stă în sfaturi și chibzuință. Azi suntem aici împreună pentru a ne aminti, pentru a sta de vorbă, să ne gândim ce se poate face mai bun pentru Codlea.”

Domnul Petre Buhnici, director al Casei de Cultură Codlea, a lăudat participarea grupului IMPACT  la  Zilele Codlei, numindu-i ,,copii frumoși, talentați și deștepți”, ,,cu speranța că toate aceste lucruri frumoase se vor repeta”.

Partenerii Clubului IMPACT de la Colegiul Tehnic Simion Mehedinți la evenimentul ,,Din suflet pentru bătrânii noștri” sunt: Primăria Codlea, Casa de Cultură Codlea, Clubul Elevilor, Codlea-Info, Pro Codlea, Romanticu.org.

De la Clubul Elevilor au prezentat momente muzicale frumoase elevele Gherghina Alexandra, Tudor Noemi, Mocean Denisa, Dumitru Bianca, Mirică Teodora, sub îndrumarea profesorului Pancea Ioan și a doamnei director Mihaela Enescu.

Ansamblul Măgura ,,a venit cu voie-bună să petrecem împreună”, interpretând dansuri din Făgăraș și Banat. Solista Ioana Drăguț a interpretat cu dulcele său glas melodii populare din zona Sibiului.

Doamna profesoară Mioara Costea ne-a povestit despre activitatea Clubului IMPACT: ,,Următorul proiect pe care îl pregătim este la Complexul Măgura, se numește Prăjitura veselă și consta în a petrece timp cu copiii din cele cinci centre și de a avea activități recreativ-instructive împreună” . Domnia-sa a lăudat implicarea tinerilor în diferite proiecte abordate, mai ales a liderului grupului, Bogdan Joița, aflat în prag de bacalaureat.

Echipa Codlea-Info susține activitatea acestor tineri deosebiți și le dorim mult succes în continuare, atât la învățătură cât și la implicarea în viața comunității.

Video – Din suflet pentru bătrânii noștri

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic