Cine plătește ”oalele sparte” sau cum să faci un referendum pe datorie la Dumbrăvița?

2
3.633 vizualizari
views

Potrivit informațiilor obținute de redacția noastră, organizarea Referendumului la Dumbrăvița inițiat de useriști pentru demiterea primarului penelist Popa Zachiu s-a ridicat la aproximativ 160 mii lei. Eșecul invalidării referendumului prin prezența foarte scăzută la secțiile de votare nu este asumat de către organizatori, aceștia reporșând că pe parcursul zilei în care s-a votat primarul s-a perindat prin fața primăriei, acolo unde se afla și una din cele trei secții, astfel că prin simpla prezență primarul Popa Zachiu ar fi intimidat cetățenii cu drept de vot să iasă la referendum. Că așa e la țară, explica Anisia Costescu – USR PLUS. În mentalitatea țânțărenilor s-ar fi împământenit teama și rușinea de a face ceva împotriva primarului, mai ales să îl demită. Și dacă oamenii nu au reușit să își schimbe modul de gândire în secolul XXI, Dumbrăvița își merită soarta. Un mod de gândire pe care nici Dan Barna, Irineu Dărău sau Allen Coliban, prezenți în comună zilele trecute nu au reușit să îl schimbe.

Este greu de înțeles de ce ți-ar fi teamă sau rușine de primar să mergi la vot, să îți exerciți un drept constituțional. Sau poate că oamenii au înțeles că nu este momentul ca primarul să plece la inițiativa useriștilor și din două rele au ales răul cel mai mic prin neprezentare la vot. Cert este faptul că echipa useristă a depus și o sesizare prin care cerea îndepărtarea primarului de pe domeniul public din fața primăriei la o distanță de minim 300 m. Acest lucru nu s-a intâmplat pentru că, din punct de vedere legal explică autoritatea constatatoare, primarul se poate plimba pe stradă ca oricare alt cetățean.

Lucrurile au escaladat după orele 16:00 când se estima că referendumul nu va trece, prin faptul că useriștii au cerut președintelului comisiei de pe secția de votare să alunge din fața primăriei toate persoanele care stăteau la povești. Absurdul de situație s-a lăsat cu replici dure între cetățenii simpli și membri ai USRPlus.

Revenind la cheltuielile cu referendumul, Consiliul Local Dumbrăvița a aprobat doar 30 mii lei  pentru organizare, iar la acest moment primarul refuză să pună pe ordinea de zi aprobarea diferenței de sumă până la 160 mii lei pentru că, spune acesta, cei care au inițiat și organizat referendumul ar trebui să plătească din buzunarul lor, nu din banul public. Și îți argumentează primarul Popa Zachiu raționamentul în felul următor: dacă useriștilor le-au trebuit luni bune pentru a strânge semnăturile pentru demersul lor, ce pretenții să ai să îți vină toți acei oameni la vot, de care useriștii au tras să îi convingă să semneze? Era clar că acest referendum este sortit eșecului și cu toate acestea l-au inițiat. Să își asume și să plătească!

Oricum ar sta lucrurile, banii trebuiesc dați și cineva trebuie să plătească statul. Cine o va face, vom vedea.

La închiderea urnelor au fost înregistrate 1045 de voturi, un procent de 25,59%.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Satul ãla isi meritã soarta ,din cauza oameniilor incoscienti, nici in concediu nu mai imi vine sa merg , ultima datã era sã rãmân cu masina in gropi! Dezastru …

  2. În această țară de rușine și de frică o să murim de foame cu pâinea și cuțitul în mână.
    Un lucru este clar, Pnl/psd este un singur partid.
    A diventat o țară de Bugetari si Paznici la stat .
    Siguranță votului ce va urma.

Comments are closed.