Centru de cercetare și dezvoltare de 40 de milioane de euro în CTPark Brașov

0
1.380 vizualizari
views

CTP România va construi pentru producătorul german de înaltă tehnologie Diehl Controls un centru de cercetare și dezvoltare de 40 de milioane de euro în noul său proiect, CTPark Brașov

  • Proiectul Diehl Controls prevede construcția built-to-suit (BTS), pe o suprafață de 18.000 mp, a unui centru de cercetare și dezvoltare și a unei unități de producție și marchează primul parteneriat al CTP cu producătorul german de înaltă tehnologie. 
  • Această construcție va face parte din noul parc de business de 50.000 mp, CTPark Brașov, și va fi livrată în S2 2024.
  • Fabrica Diehl din România va crea inițial 200 de locuri de muncă, urmând să ajungă la peste 600 până la sfârșitul anului 2027

București, 22 noiembrie 2022 – CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale listat la bursă din Europa Continentală, după suprafața închiriabilă brută, a semnat un contract pentru construcția unui centru de cercetare și a unei unități de producție cu compania germană Diehl Controls, un producător global de top în domeniul high-tech, care devine astfel primul chiriaș al noului său parc de afaceri de 50.000 mp din orașul Brașov, în centrul României. Centrul de cercetare și dezvoltare și unitatea de producție de 18.000 mp built-to-suit (BTS) implică o investiție inițială de 15 milioane de euro, care urmează să crească până la 40 de milioane de euro în următorii 10 ani. Această dezvoltare marchează primul parteneriat al Diehl Controls cu CTP și reprezintă a treia unitate de producție din Europa a producătorului german.

 

CTPark Brașov este situat la nordul orașului, pe DN13, are legături bune cu transportul public și cu aeroportul din apropiere și oferă spații flexibile pentru distribuție sau producție. Diehl Controls dezvoltă și produce componente și sisteme electronice. Prima fază a proiectului BTS de la CTPark Brașov este programată pentru livrare în a doua jumătate a anului 2024. Diehl Controls face parte din grupul german Diehl Group, care are aproximativ 17.000 de angajați la nivel Mondial, în cinci divizii.

Josef Fellner, CFO, Diehl Controls, a declarat: Suntem încântați să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia noastră fabrică de producție din Europa, datorită experienței lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiție pe termen lung, care va depăși 40 de milioane de euro în următorul deceniu. Brașovul este situat strategic în centrul României, oferă o infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată și pentru că oferă access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația pentru noua noastră investiție. Prin acest proiect ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii.

Diehl Controls operează în prezent două fabrici de producție în Europa: una la sediul central al companiei din Wangen, în apropiere de granița germano-elvețiană, cu aproximativ 550 de angajați, și o alta în Namyslow, lângă Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, unde are aproximativ 1 300 de angajați. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic