ANAF pus la zid! Inițiativa promisă la Dezbaterea PUSL din Brașov, depusă la Senat

0
259 vizualizari
views

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, afiliat Grupului PSD, a depus la Senat proiectul de lege, anunțat pe 10 noiembrie, la Brașov, în cadrul Dezbaterilor cu impact social organizate de PUSL.

 Inițiativa prevede ca ANAF să plătească dobânzi și penalități de întârziere pentru neplata sau nerambursarea la termenul de scadență a creanțelor fiscale față de contribuabili, persoane fizice sau persoane juridice. Totodată, proiectul de lege corectează practica abuzivă prin care cetățenilor, în cazul instituirii unei popriri, le sunt blocate toate conturile bancare și nu își pot accesa banii.

„După neregulile majore semnalate de Curtea de Conturi la ANAF, parlamentarii PUSL au decis să intervină și să normalizeze relația dintre fisc și cetățean. Împreună cu colegii mei, am depus la Senat un proiect de lege care răspunde principiului constituțional potrivit căruia toți suntem egali în fața legii. Ne dorim ca această inițiativă să corecteze dezechilibrul dintre Stat și cetățean și de ce nu, să creeze premisele pentru creşterea gradului de încredere a cetățenilor în instituțiile sale, aflat astăzi, în mod total îndreptățit, la un nivel foarte scăzut!” a declarat deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.

Inițiatorii acestui proiect de lege sunt: Steluța Cătăniciu, președinta Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu membru în Comisia pentru industrii și servicii si Comisia pentru învățământ, Grațiela Gavrilescu, fost vicepremier și ministru al Mediului și Vlad Popescu, membru în Comisia pentru industrii și servicii. Proiectul beneficiază de susținerea majorității deputaților PSD.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic