Cele mai fierbinţi momente-Protestul de la Codlea

3
1.181 vizualizari
views

Revoltaţi, furaţi şi minţiţi, pur şi simplu ignoraţi, ajunşi la disperare, îngenuncheaţi, la capătul puterilor, codlenii îşi cer dreptul la viaţă: Salvarea Spitalului Municipal Codlea.

Cele mai fierbinţi momente

Sâmbătă, 16 Aprilie, orele 12:00, în promenadă, va avea loc o amplă manifestaţie de protest pentru salvarea spitalului din localitate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. România avea în 2007 un total de 40 000 de medici. De atunci au plecat în Occident peste 8 000. Ritmul în care pleacă acum e mai alert. Cu 1,9 medici la mia de locuitori, faţă de 3,5 media europeană, bolile românilor răsuflă uşurate. Din nefericire, prostia, hoţia şi iresponsabilitatea sînt boli netratate în sistemul nostru sanitar. Aceste boli, care afectează violent clasa politică, au făcut ca bugetul Sănătăţii să nu sară niciodată din intervalul 2 – 4% din PIB, în ultimii 20 de ani. Statele europene, în ale căror clinici năvălesc politicienii noştri cînd îi doare la inimă, la coloană sau în cot, ajung să dea Sănătăţii pînă la 11% din PIB.
    Ion Iliescu s-a operat la Paris. La fel Viorel Hrebenciuc, la fel Călin Popescu Tăriceanu. Adrian Năstase a ales Germania. Radu Vasile, Israelul. Monica Iacob Ridzi şi Traian Băsescu, Viena. Lista e lungă. Pe ea găsim capitalele Europei, capii statului român şi, în dreptul fiecăruia, un amestec patetic de frică şi bani. La cel mai mic rînjet al morţii, politicianul român fuge într-un spital din străinătate.

    • renutarea la spitale:
      La limită, s-ar putea renunța și la niște chirurgi. În fond, românul e fire inventivă și, dacă își poate stoarce singur un coș, de ce nu s-ar putea opera și de apendicită? Scule să aibă și o bucată de sîrmă, că în rest se descurcă.

Comments are closed.