Cea mai bună păcăleală de 1 aprilie este adevărul gol-goluț

3
1.140 vizualizari
views

 

  • Ne spetim cu munca 8 sau chiar 10 ore pe zi, 7 zile din 7, uneori sâmbăta și duminica. Credem sau ne place să credem că ne aducem aportul ca plătitori de taxe și impozite și că prin umila noastră sârguință copiii noștri se vor bucura de condiții mai bune într-o zi… de 1 aprilie..
  • Munca și rabdarea, pasiunea și consecvența sunt spulberate în ochii unui tânăr codlean de o inteligență rară, premiat de NASA, a cărui condiție nu îi permite să plece în SUA pentru a-și ridica premiul pentru că nu există fonduri de susținere a excelenței la nivel mondial. Bugetul local permite doar campionate de șah și tenis de masă.. Poate de 1 aprilie..
  • Ați trecut atâtea străzi în planul de reabilitare și de 10 ani ocoliți strada pe care locuiesc eu, spune pe un ton grav consilierul Rămurică. Eu vreau să luați în calcul și strada Speranței. Să fie asfaltată complet, de la un capăt la altul și pe ici-colo să fie plantați pomi fructiferi, să vedeți ce frumos o să fie primăvara când cresc flori pe rămurele, încheie edilul. Într-o bună zi va fi reabilitată și speranța, într-o zi de 1 aprilie, căci ea moare ultima. Pân-atunci, alte străzi zac în mocirlă, coane!
  • La Codlea toți copiii aleargă. Unii dupa pâine la magazinul din colț, alții pe internet, iar altii din calea profesorilor. Câțiva bat mingea în pepiniera CSM-ului pentru un suc și o pizza și cam atât. Nu sunt fonduri pentru performanță la Codlea, ci doar pentru „joc de glezne” către Școala Bențea, spune supărat nea Fane.  Adevărul este că majoritatea copiilor sunt sedentari. Poate într-o zi de 1 aprilie vor deveni sportivi…
  • Locul 1 pe județ, finaliste la nivel național și un binemeritat locul 3 pe podium pentru cele 5 fetițe de la Anturaj Kids! Ropotele de aplauze nu țin loc de susținere financiară sau de recompensare a talentului acestora. Printre marile orașe cu renume din țară, prezentatorul bistrițean vorbește și despre Codlea ca fiind un oras undeva lângă Brașov. Copiii au purtat drapelul unui municipiu, iar administrația întreabă de ce nu au cerut sprijin consilierului pe cultură sau să bată în poarta instituției făcătoare de vedete. Cine? 5 fetițe între 9 și 10 ani? Să nu le cereți o coajă de pâine peste 20 de ani, într-o zi de 1 aprilie…

parodie CL

  • Belgienii sunt interesați să investească la Codlea în cel mai mare parc industrial din zonă, având referințe bune de la ministerul de resort și intenții sincere de a dezvolta zona industrială prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de alți investitori.  Cu cele mai pesimiste predicții, în 4-5 ani se estimează angajarea a peste 700 de oameni din Codlea, singura condiție fiind aceea de scutire la plata taxelor. Belgienii sunt harnici, fac drum de acces, trag utilități, sunt puși pe treabă. Consilierul „Zgârie-brânză” rămâne insensibil la pledoaria reprezentantului belgienilor, pentru că el nu e convins că parcul industrial nu este un depozit. Poate într-o zi de 1 aprilie nu se va mai abține de la vot..
  • Pășunatul este la mare căutare, iar în ultima perioadă tot mai mulți investitori revin cu cereri de concesionare a terenurilor, acestea urmând să facă obiectul unor licitații „pe cap de vacă furajată”. Teoretic, ăl de are cireada mai frumoasă și mai mare, are întâietate, căci laptele muls de la ugerul mai gras umple buzunarul obștii. Teoretic. Practic, consilierul Rămurică are cea mai năstrușnică idee de a-și păstra relațiile și de a-i favoriza pe vechii îmblânzitori de cornute. Acesta propune ca regulă în caietul de sarcini, participarea celor care fac dovada că mână ciurda cel puțin din 2010. Dar de ce 2010 și nu 2011 sau 2009, îl surprinde cu întrebarea un coleg? Prins pe picior greșit, Rămurică ridică din umeri: „Nu știu, ziceam și eu așa”…  Poate într-o zi va vrea  ca ciurdarul să fie născut pe 1 aprilie… Cine știe..

P.S.  Vă invit la ședințele Consiliului Local, Caragiale n-a murit!

cetatea bastion codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Bani sunt , insa in ciuda bugetului nu se poate investii in orice, nu este ca si cum daca se cheltuie si ultimul ban gata reconstruim intreaga tara, bloc cu bloc, doar ca fiecare isi trage parte sau da bani pe ce pune cetateanul cel mai putin accent.

  2. Referitor la concursul organizat de NASA, tanarul de o inteligenta rara este de fapt o tanara.

Comments are closed.