Ce străzi vor fi asfaltate în 2016 și 2017 – Scurtă retrospectivă

0
4.357 vizualizari
views

Conform planului de refacere a infrastructurii municipiului Codlea, în perioada imediat următoare se va interveni pe străzile Măgurii, Vulturului, Șoimului, Cărării, Pietrei și Coastei, străzi pentru care s-au prins sumele de bani în buget. Pe strada Nordului se va interveni chiar în luna iunie, după ce proiectul va fi aprobat în ședința CL de la finele lunii mai.

Ca să o spunem pe aia dreaptă, ideea administrației a fost de a reface toată artera 9 Mai și până la ieșirea în DN1 la Codlea Nord, doar că nu s-a luat în calcul că denumirea străzii se termină în vârful pantei de la intersecția cu strada Mihai Viteazu, iar de acolo începe strada Nordului. Neavând cadrul legal, chiar dacă administrația era bine intenționată, locuitorii din Codlea Nord vor trebui să mai aștepte o săptămână.

Se lucrează pe strada Izvor, stradă pe care se introduce canalizarea și rețeaua de apă, la fel cum s-a introdus pe toate străzile reabilitate în cartierul de vest și nu numai. Aproximativ 12 milioane de euro, din fonduri europene, atât a atras administrația locală prin proiectul APA. De remarcat faptul că lucrări de o asemenea anvergură nu au mai fost executat de peste 50 ani pe foarte multe străzi, existând conducte de apă de azbest, cancerigene, care odată cu implementarea proiectului au fost înlocuite.

Strada Lungă va fi terminată de la un capăt la altul până în toamna lui 2016, în urma introducerii canalizării pe partea dreaptă pe direcția de mers către Sibiu.

Tot în cursul acestui an va fi turnat covor de asfalt și pe strada Al. Ioan Cuza între Horia și Măgurii.

În partea de jos a orașului, Crizantemelor, Strada Nouă  – al doilea tronson și Hălchiului se vor asfalta până la finele acestuia an.

Pentru anul 2017 administrația are în vedere următoarele străzi:

Brazilor, Avram Iancu,  Nicolae Bălcescu, Eminescu (de intersecția cu Bălcescu) Târgului, Toamnei și Mecanizatorilor.

Strada Noua - Tronson1

În perioada  iunie 2012 – mai 2016 au fost refăcute 24 străzi din municipiul Codlea. O parte dintre acestea au fost publicate pe facebook și vi le prezentăm mai jos.

Piata Romaneasca Strada 9 Mai Strada 15 Noiembrie Strada Agricultorilor Strada Aurel Vlaicu Strada Avram Iancu (2) Strada Cetatii Strada Ciucas Strada Constitutiei (3) Strada Constitutiei Strada Cooperativei Strada Crinului Strada Crisan Strada DN1 - Tronson Centrul Civic Strada Fabricii (2) Strada Fabricii Strada Fantanii Strada Fierarilor Strada Florilor Strada Garii - DMC Strada Garii - Gara Strada Garii - Penitenciar Strada Garii Strada George Cosbuc Strada Laterala - bretea Strada Libertatii Strada Mihai Eminescu (2) Strada Mihai Eminescu Strada Mihai Viteazu Strada N Balcescu Strada Negoiu (2) Strada Negoiu (3) Strada Noua Strada Plevnei Strada Plutelor Strada Podul de Piatra Strada Primaverii Strada Rampei Strada Sadoveanu Strada Scheilor Strada Secerii

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic