Cât costă noua taxă de trecere a podului de la Fetești în 2024 și care sunt metodele prin care șoferii pot să o plătească

0
333 vizualizari
views

Când vine vorba despre călătoriile spre litoral, un aspect important pe care șoferii trebuie să-l aibă în vedere este plata taxei de pod de la Fetești, în cazul în care tranzitează Autostrada Soarelui.

Anul acesta, există reguli noi și tarife diferențiate în funcție de tipul de vehicul și de gabaritul acestuia, iar cunoașterea acestor detalii este importantă pentru evitarea neplăcerilor și a amenzilor.

Taxa de trecere a podului de la Fetești a fost subiect de controverse în ultimii ani, fiind suspendată temporar anul trecut, dar reactivată rapid după o perioadă scurtă de timp. Această taxă reprezintă o sursă importantă de venituri pentru autorități și contribuie la susținerea infrastructurii rutiere, dar în același timp poate fi percepută ca o povară financiară pentru unii șoferi. Prin urmare, este esențial ca șoferii să fie informați cu privire la regulile și tarifele actuale pentru trecerea podului de la Fetești, pentru a putea planifica călătoria în mod corespunzător și pentru a evita eventuale neclarități sau situații neplăcute în drumul lor către destinație.

Astfel, noile tarife sunt diferențiate în funcție de tipul de vehicul și de gabaritul acestuia:

Noua taxă de trecere a podului de la Fetești este de 13 lei pentru autoturisme, dar poate depăși 90 de lei pentru vehiculele de mare tonaj.

Iată care sunt noile tarife de trecere a podului de la Cernavodă:

13 lei – autoturism;

47 lei – microbuze/vehicule mai mari de 3.5 tone;

64 lei – autocare/vehicule de peste 12 tone cu maximum 3 axe;

91 lei – vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe.

Cum se plătește taxa de pod

Șoferii pot achita această taxă de pod de la Feteşti înainte de a trece prin acea zonă. Sau o pot achita în momentul în care trec prin punctul de taxare de la Cernavodă.

O altă variantă e să achite taxa de pod după ce au trecut, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ