Castelul Bran, printre cele mai căutate destinații turistice în vreme de pandemie

0
1.020 vizualizari
views

În plină pandemie și obligativitate de purtare a măștilor în zonele aglomerate, turiștii, în special românii, preferă să iasă din case pentru a veni la munte să viziteze obiective turistice așa cum este și Castelul Bran, cel mai important obiectiv turistic al județului Brașov și una dintre cele mai prestigioase destinații naționale.

Ieri s-au vândut 1600 de bilete la intrare, iar astăzi turiștii au format coadă, atât la vânzarea biletelor, cât și la accesul în castel. Obligatoriu se poartă mască, cine nu are poate cumpăra. Accesul se face după scanarea temperaturii cu termometru, iar la intrare în castel, pe fiecare pavilion vizitat în parte, un ghid atrage atenția turiștilor să se dezinfecteze pe mâini folosind aparate special montate.

Castelul Bran a organizat un circuit strict de vizitare, cu separare pe căile de acces, cu sistem de semaforizare și cu dezinfectare cu lămpi cu ultraviolete folosite la intervale regulate de timp. Îmbucurător este faptul că până la acest moment nu a existat niciun caz de infectare în rândul personalului castelului.

Și pe treptele castelului coada se formează coada de turiști așteptând să intre și se păstrează pe cât posibil distanța fizică. Accesul se face în grupuri de câte maxim 10 pentru a nu se aglomera interiorul. Timpul de așteptare din cauza pandemiei este aproape dublu, dar turiștii nu își pierd răbdarea. Se stă între 30 și 60 min la amiază…

VIDEO – Castelul Bran, destinație turistică

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic