Europenii nu se lasă, ne vor carne de tun și piață de consum

3
1.857 vizualizari
views

Recentul scandal izbucnit în presă, scoate în evidența faptul că un procesator din Germania a descoperit carne de curcan cu reziduuri de antibiotic. Procesatorul, cel care a trimis alerta, primea carnea de curcan din mai multe surse, printre care si de la un trader din Germania care importa carne de curcan din România, de la una din fermele din țară. Inspectorii ANSVSA au demarat o ancheta în acest sens la mai multe abatoare din țară.

În replică, Uniunea Crescătorilor de Păsari din România, care a analizat situația privind carnea de curcan, constată următoarele:

„Carnea de curcan la care se face referire a fost exportata la jumatatea anului 2012.

Importul a fost realizat de catre un trader care a vandut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucreaza carne de curcan si de la alti furnizori.

Din carnea procesata si comercializata ca preparate, s-au prelevat probe de la raft, dupa 7 luni de la efectuarea importului, depistandu-se reziduuri de antibiotic.

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania contesta exactitatea restabilirii trasabilitatii pentru respectiva carne, intrucat evident, eticheta de la raft purta denumirea procesatorului.

Stabilirea originii carnii s-a facut doar prin declaratia procesatorului fara sa existe eticheta care sa ateste originea carnii.

Producatorii de carne de curcan din Romania sunt supusi controalelor permanente ale ANSVSA si in anul 2012, in urma analizelor, nu s-au gasit probe care sa ateste existenta reziduurilor de antibiotice in carne.,,

Cum mass-media si inspectorii ANSVSA si-au indreptat atentia catre cel mai mare si mai modern abator din tară, acesta aflându-se la Codlea și aparținând societății Galli Gallo, reprezentanții societatii comerciale sus-amintite au pus la dispoziție buletine de analiză atât ale ANSVSA cât și buletinele de analiză de la trader-ul din Germania în care se arată ca testul este NEGATIV.

Galli Gallo exportă carne de curcan marca ,,PENES” în țări precum Anglia, Germania, Grecia, iar până la acest moment a respectat toate normele impuse de Uniunea Europeană.

VIDEO EXCLUSIV


Ce interese se ascund în spatele acestui scandal și cine își dorește discreditarea crescătorilor de păsari din România, rămâne să aflăm peste 20 sau 30 de ani , când astfel de atacuri cu conotație economică vor fi desecretizate și oferite spre informare ca subiect de amuzament pentru o Românie care trebuie să rămâna consumator, nu producator.

CODLEA

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Pai de , cum se poate ca o tara asa neinsemnata precum ROMANIA sa aiba ferme , sa produca sa faca export si pe deasupra sa fie si ecologice . Mama lor de nenorociti , cum vad ca ne merge bine si aud de noi cum vor sa ne discrediteze in fata tuturor.

  2. Asistam la o alta incercare de a discredita produsele romanesti? N-a ajuns ca au dat foc la milioane de pasari la gripa aviara. Pe europenii astia scarbosi nu ii mai satura nimeni de nesimtiti ce sunt, ne obliga pe noi romanii sa le mancam toate cacaturile cu e-uri. Politicienii sunt de vina ca nu le da peste nas.

  3. Si acest fapt „doar”acum ati CONSTATAT???????Carne de tun am devenit de cand am acceptat toate conditiile (fara amendamente) intrari in UE. Stimati ZIARISTI, aceste lucruri le stim si noi, vrem altceva de la domniile dvs.

Comments are closed.