Cânt, dans și joc la sărbătoarea toamnei ,,Mărul Dulce”

1
2.004 vizualizari
views

Prima zi a început cu interpreți ai clubului elevilor din localitate. Pe scena instalată în promenadă au răsunat voci precum cea a Larisei Toader, Teodora Mirică si Noemi Tudor. Trupa Anturaj Crew a prezentat un numar de street dance, iar solista Săvuțiu (Ina) a susținut un recital alături de formația Rina.

În cea de a doua zi evenimentul a fost deschis de Ansamblul Folcloric Măgura, cu cei mai mici dansatori. A urmat taraful Casei de Cultură condus de maestrul Radu Costel. Printre invitați s-au numărat și soliști ai Ansamblului Doruleț din localitatea Ghimbav. Sărbătoarea toamnei a continuat cu grupa mijlocie de dansatori a ansamblului de la Codlea sub îndrumarea soților Drăgușin.

Localnicii au gustat nu doar muzica bună, ci și mustul de la standurile comercianților, băut din cani de lut confecționate în atelierul de creație al artistului popular Nicolae Diaconu. Domnia sa a și expus în promenada orașului câteva din lucrări. Mirosul de mititei a îmbiat codlenii la degustare, dar gulașul codlenesc pregătit de dna Măriuta Petruța a fost la mare căutare. N-au lipsit nici delicatesele pentru copii, vata pe bat, cocosei de zahar ars.

Prezenti la eveniment au fost si beneficiarii Fundatiei Rafael, care au expus parte din lucrarile realizate de acestia. Un alt moment așteptat de codleni a fost recitalul mureșencei Lucia Potra.

In cea de a treia zi au urcat pe scena, pe rand, Trupa de Dansuri Sasesti din Codlea, cei mici si cei mari deopotriva, dansatori coordonati de instructor Nicolae Rasnovean. Au revenit pentru a incanta publicul prezent, dansatorii profesionisti ai ansamblului Casei de Cultura Codlea, Ansamblul Magura, care au pregatit mai multe dansuri traditionale romanesti din diferite zone ale tarii.

Si taraful din oras sub conducerea lui Radu Costel a fost la inaltime, avand in componenta nu mai putin de 4 saxofonisti. Ioana Dragut, Raluca Gociman si alti membri au sustinut recitaluri, iar invitatii sarbatorii toamnei au adus un plus de valoare evenimentului organizat de administratia locala.

Seara s-a incheiat cu un recital sustinut de solista Rodica Stan, spre bucuria celor care au incins o hora si o sarba in fata scenei din promenada Codlei.

Galerie FOTO completă pe Facebook >CLICK AICI<

Sărbătoarea toamnei ,,Mărul dulce” (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.