Căncescu Aristotel, victorie împotriva DNA. Zeci de declarații excluse din rechizitoriu

0
1.872 vizualizari
views

Curtea de Apel Brașov a constatat neregularitatea rechizitoriului DNA referitor la descrierea faptelor reținute în sarcina a cinci inculpați, împlicați într-unul dintre dosarele penale ale fostului președinte al Consiliului Județean Brașov, referitor la banii solicitați pentru partid”, se arată într-un articol publicat de brasovmetropolitan.ro 

Este vorba despre dosarul în care mai mulți politicieni sunt acuzați că au dat mită la partid pentru a-și ocupa locurile pe listele de alegerei, iar printre cei vizați sunt Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă, Gavril Matei și Claudiu Cornea. 

Instanța a arătat că în rechizitoriul DNA există omisiunea numărului actelor materiale și a descrierii corespunzatoare a fiecarui act material. De asemenea, instanța a constatat un alt aspect considerat extrem de grav. Și anume că anumite probe au fost administrate în cursul urmăririi penale cu incălcarea legii, de către DNA, motiv pentru care ele au fost excluse din dosar. Nu în ultimul rand, Curtea de Apel Brașov a dispus excluderea copiilor a zeci de declarații de martor și suspect din alte cauze, care fuseseră atașate la dosarul lui Aristotel Căncescu.

Instanța a constatat neregularitatea rechizitoriului privind descrierea faptelor reținute în sarcina lui Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă, Matei Gavril, Claudiu Cornea și Florin Gabriel Cornea.

Printre probele excluse se află și declarații ale unor martori precum Iordan Emilia, Lăcătuș Vasile și Vitus Ana Maria, în cazul cărora instanța a constatat nulitatea absolută. De asemenea, au fost excluse din dosar și copii ale declarațiilor la alte dosare de urmărire penală atașate la prezentul dosar, și aparținând unor persoane cunoscute din policita brașoveană, precum Matei Gavril (fost consilier județean), Filipoaia Costinel (fost membru al PNL), Ispas Radu Petru (fost administrator public al județului), Muntean Cătălin George (primarul municipiului Codlea), Coman Claudiu (fost vicepreședinte al CJ Brașov), Pascu Mihai Lucian (director al CJ Brașov), Taus Sorin (primar Feldioara), DUbmrăveanu Maria (secretarul județului), Donțu Mihai și Maxim Adrian, Vocilă George Adrian (consilieri județeni), Niță Constantin (fost președinte PSD, fost deputat), Costea Silviu (președinte CCI Brașov), Ticușan Adrian,  Vocilă George Adrian și Cirică Emil (fost director al CJ Brașov).

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic