Canalizările din Codlea şi Moieciu vor fi extinse şi reabilitate

0
2.100 vizualizari
views

Sistemele de canalizare din localităţile Codlea şi Moieciu vor fi extinse şi reabilitate printr-un program de investiţii al Companiei Apa Braşov. Pentru aceste lucrări, care includ şi staţii de pompare a apei uzate, Compania Apa a lansat licitaţia publică în vederea selectării firmei care le vor executa. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 33 de milioane de lei.

La Codlea se vor face extinderi şi înlocuiri ale reţelei existente de apă pe o lungime de aproximativ 19 kilometri. şi staţiile de pompare a apei uzate vor fi înlocuite, urmând a fi extins sistemul de canalizare cu aproximativ 13 kilometri. Conform caietului de sarcini, vor fi pozate conducte noi şi se va reabilita canalizarea existentă prin metode de cămăşuire interioară. În ceea ce priveşte lucrarea de la Moieciu, aici sunt prevăzute înlocuiri şi extinderi la reţeaua de distribuţie a apei pe aproximativ 14,5 kilometri.

Vor mai fi construite şi două noi staţii de ridicare a presiunii în reţeaua de apă potabilă şi va fi extinsă reţeaua de canalizare pe aproximativ 21 de kilometri. La aceste lucrări se adaugă şi construirea a trei noi staţii de pompare a apei uzate menajere. Toate aceste lucrări trebuie executate ]n 36 de luni de la data atribuirii contractelor. Contractul se înscrie într-un program finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu Axa 1 – „Extindere şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată”, implementat de Compania Apa Braşov a cărui valoare totală se ridică la aproape 180 de milioane de euro.

Sursa: Buna Ziua Brasov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic