Brașovenii, tot mai aproape de un vis – Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

0
9.054 vizualizari
views

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a semnat astăzi acordul contractual pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte”, în urma adjudecării licitației de către firma SC Construcții SA Sibiu.

Astfel, în următoarea perioadă, pe amplasamentul de la Ghimbav vor fi proiectate și construite nouă componente ale viitorului aeroport: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces între terminal și DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare, precum și platforma antisuflu.

Prețul total rezultat în urma procedurii de achiziție pentru proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor este de 34.026.900,82 lei (respectiv 1.232.778,06 lei pentru proiectare și 32.794.122,76 lei pentru execuție).

Durata de derulare a contractului este de trei luni pentru elaborarea proiectului tehnic și opt luni pentru realizarea construcțiilor propriu-zise. Pentru serviciile de proiectare, SC Construcții SA a apelat la trei subcontractanți (SC Consitrans SRL, SC Elecktra Invest SRL și SC Protelco SA).

Începem cu dreptul anul 2019, un an în care ne propunem să realizăm construcțiile adiacente Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.  Ne bucurăm că am depășit cu bine această etapă de achiziții și că avem contractul de lucrări semnat. Sperăm că în luna mai constructorul va începe lucrările, că nu vor apărea niciun fel de probleme și termenele contractuale vor fi respectate, astfel ca până la sfârșitul anului Aeroportul să prindă contur.  În paralel vom realiza procedurile de achiziție a lucrărilor pentru terminalul de pasageri, vom încheia protocolul cu ROMATSA, vom clarifica modalitatea de asigurare a controlului de trafic și vom face demersurile necesare pentru certificarea Aeroportului”, spune președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic