Aghiosul – Vechi colind din Ardeal, cântat de Sfântul Ioan

6
8.815 vizualizari
views

 

Probabil o parte dintre cititorii noștri stiu că, de Sărbătoarea Sfântului Ioan, toți cei care își serbează onomastica sunt colindați. Așa cum spune și ,,Aghiosul” o mai veche colindă ce se cantă la Bobotează în zona Sibiului, la Porumbacu de Sus și prin satele de sub munte,  ,, …veniți cu toți să ne-nchinăm, Viflaemul să-l lăsăm, la Iordan s-alergăm, la Iordan râu frumos… acolo vine Hristos…”

În satul de la poalele muntelui se colindă și astăzi, iar tradiția este dusă mai departe din tată în fiu.

Tuturor prietenilor noștri, amicilor, dar și celor de pretutindeni care își serbează onomastica, un sincer și calduros ,,La mulți ani” și primiți colinda noastră!

colindardeal

Aghiosul (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

  1. Sanatate d-lui Stan Ioan si tie Ovidiu ca si tu esti Ioan dupa botez. Sanatate la toata familia si doamnei Maria. O familie de nota 10.

  2. Cunosc familia Stan de cind eram copi mici la care impreuna cu fii am copilarit,le doresc multa sanatate si fericire la intregile familii sunt un exemplu la care bunul Dumnezeu ii ajuta in tot cea ce fac. La multi ani

  3. […] Aghiosul – vechi colind de Bobotează […]

  4. Frumos! Frumos! Frumos! Frumos colindul(e nou pt. mine), frumos gestul, frumos grupul de colindatori: un tata cu fiii lui(ce poate fi mai frumos?), asta e o binecuvantare! Felicitari! P.S.-„Abia” l-am recunoscut, in video, pe Adi, fost coleg de munca acum…20 si ceva de ani. Il salut si-i doresc toate cele bune!

Comments are closed.