Braşovenii, campioni mondiali la Ju-Jitsu

0
2.229 vizualizari
views

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru juniori (U18) și tineret (U21) 2019,  s-a desfășurat în perioada 15-18 noiembrie, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Acest Campionat Mondial a adunat la start 492 sportivi din 42 țări. Departamentul de Ju-Jitsu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale a selectat un lot de 30 sportivi, însoțiti de 4 antrenori ai Lotului Național, printre ei fiind şi antrenorul Lucian Bogluţ de la Clubul Sportiv Kokoro Braşov.

Printre sportivii selecţionaţi în Lotul Naţional au fost şi 3 sportivi de la Kokoro Braşov: Andreea Ciornei, Adrian Bogluţ şi Alexandru Blănaru.

Rezultatele excelente obținute de sportivii noștri au contribuit la clasarea României pe locul V pe națiuni, cu 4 titluri de Campion Mondial, 7 titluri de Vicecampion Mondial, 10 medalii de bronz, 3 locuri IV și 18 locuri V. Federația noastră a mai fost recompensată și cu trofeele Best Nation la Duo & Show U18, respectiv locul III pe națiuni la Fighting U18.

Sportivii de la Kokoro Braşov au obţinut următoarele rezultate:

  • Andreea Ciornei – Campioană Mondială
  • Adrian Bogluţ  – Locul 5 Mondial
  • Alexandru Blănaru – Locul 17 Mondial

Sportiva Andreea Ciornei a fost la un pas să nu poată face deplasarea la acest Campionat Mondial, dar în momentul confirmării înscrierii în concurs s-a pregătit exemplar reuşind marea performanţă de a deveni prima sportivă din Braşov care cucereşte titlul Mondial la Ju-Jitsu, o premieră pentru clubul Kokoro din care face parte, dar şi pentru judeţul Braşov. Primele 2 meciuri le-a avut în compania a două sportive consacrate: românca Păunescu Celestina care devenise cu 3 săptămâni înainte în Creta, campioană europeană la FIGHTING şi  vietnameza Dao Thi Nhu Quynh care devenise cu o zi înainte de proba de FIGHTING, campioană mondială la NE WAZA. Andreea a învins categoric prin FULL IPPON. Ultimul meci pentru medalia de aur l-a avut cu rusoaica Godyna Elizveta o sportivă consacrată pe care a învins-o cu scorul de 26-2.

Adrian Bogluţ este fiul antrenorului secund al Lotului Naţional de Ju-Jitu precum şi antrenor coordonator al Clubului Sportiv Kokoro Braşov. Adrian a avut o evoluţie foarte bună la acest Campionat Mondial în cele 5 meciuri disputate. Primul meci a avut loc în compania sportivului din Grecia Filippopoulos Konstantinos, meci pe care Adrian l-a câştigat categoric înainte de termen cu FULL IPPON. Al doilea meci a fost cel cu campionul european,  rusul Safarov Togrul cu care Adrian s-a luptat până în ultimele  4 secunde, iar scorul final a fost 16-15 pentru Safarov. Următoarele 2 meciuri au fost câştigate clar de  Adrian în faţa sportivilor din Taiwan,  Chang Han-Hua, respectiv Thailanda, Poopa Nannaapat. Meciul pentru adjudecarea medaliei de bronz a fost cu sportivul olandez Van Den Boogaardd, cotat la acelaşi nivel de valoare cu Adrian, meci care s-a terminat cu 13-13 şi în final câştigat de olandez prin decizia arbitrului de centru. Adrian s-a clasat astfel pe locul V mondial după o prestaţie foarte bună.

Alexandru Blănaru a concurat în cadrul unei categorii foarte grele unde au participat 24 de concurenţi din toată lumea. În urma meciurilor disputate de Alexandru acesta s-a clasat pe locul 17.

Antrenorul coordonator al Clubului Sportiv Kokoro Braşov a declarat după încheierea Campionatului Mondial de Ju-Jitsu:

,, La sfârşitul acestui Campionat Mondial unde am acumulat foarte multă experienţă, putem spune că suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sportivilor noştri. Rezultatele obţinute, ne obligă să ne pregătim şi mai mult, iar anul viitor să fim şi mai buni. Deviza clubului nostru – Azi mai buni decât ieri, mâine mai buni decât azi – arată că suntem într-o continuă perfecţionare şi ne îndemnă mereu să devenim mai buni.

Ţin să mulţumesc pe această cale lui Sempai Ciprian Bucur pentru implicare, susţinere şi pentru tot sprijinul acordat în pregatirea acestor minunaţi sportivi cu care clubul nostru se mândreşte.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic