BlueStreamline, de două ori campioni!

0
66 vizualizari
views

BlueStreamline, echipa de curse a Universității Transilvania din Brașov a câștigat pentru a doua oară, în decurs de două săptămâni, locul întâi la competiția „Formula Student”, de această dată în Spania, pe circuitul din Catalunya.

Cu moralul ridicat după medalia de aur obținută săptămâna trecută în Portugalia, echipa BlueStreamline a plecat în Spania, pentru cea de-a doua competiție internațională de anul acesta. La start s-au aliniat nu mai puțin de 36 de echipe de la universități din Europa. Pe lângă întrecerile de pe pistă, echipele de studenți au avut de parcurs și probe precum prezentarea unui business plan, prezentarea costurilor necesare pentru realizarea monopostului și chiar al planului legat de design-ul mașinii de curse. În total au fost 8 probe pe care cei 12 studenți UNITBV, coordonați de conf. dr. ing. Mihai Comșiț le-au trecut cu brio: locul 10 la Business Plan, locul 6 la Cost Report, locul 4 la Design Report, poziția a 4 la SkidPad, 3 la autocross, 2 la accelerație, 1 la anduranță și 1 la Eficiență. La final, punctajul total, i-a adus pe studenții noștri direct pe locul 1 la clasa Combustie.

„Dacă o echipă de 12 studenți și un profesor au reușit într-un an să proiecteze și să construiască de la zero o mașină de curse cu care să câștige competiții internaționale de prestigiu, înseamnă că în țara aceasta se poate face și se face școală, iar România are viitor. Felicitări studenților și profesorului lor!” a declarat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, Rectorul Universității Transilvania din Brașov.

Echipa BlueStreamline se află la a 13-a participare pe circuitul din Catalunya, Spania, fiind singura echipă din Europa care a participat la toate edițiie „Formula Student Spain”.

Echipa BlueStreamline se va întoarce acum în țară cu două medalii de aur obținute în Portugalia și Spania, urmând ca în zilele următoare să plece în Croația, la cea de-a treia competiție internațională. La finalul lunii iulie BlueStreamline a lansat cel de-al 14-lea monopost construit de la zero de studenți.

Sursa foto: Formula Student Spain

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ